Nàstic

futbol

Nàstic

Les fases de l’empat

Nàstic. L’equip grana obté un punt a Almeria després de desaprofitar una bona primera part, d’igualar en la segona el gol dels locals, i de l’aturada d’un penal per part de Dimitrievski (90’)

ALMERIA 1 NÀSTIC 1

ALMERIA:René; Navas (Fran Rodríguez, 46’), Trujillo, Joaquín, Nano; Mandi, Verza, Rubén Alcaraz; Pozo (Juan Muñoz, 84’), Fidel; i Hicham (Gaspar, 75’).NÀSTIC:Dimitrieviski; Pol, Suzuki, Xavi Molina, Javi Jiménez; Gaztañaga, Eddy Silvestre (Matilla, 73’); Juan Muñiz, Maikel Mesa (Dongou, 66’), Tete Morente; i Manu Barreiro (Álvaro Vázquez, 76’).GOLS:1-0 (58’) Fidel. 1-1 (79’) Tete Morente.ÀRBITRE:Pizarro Gómez.T.G.:Navas, Fran Rodríguez i Verza; Juan Muñiz.PÚBLIC:6.046 espectadors.

El Nàstic va aconseguir ahir un punt en un partit amb diverses fases. La primera, que va coincidir amb la primera meitat, va mostrar un equip grana dinàmic i vertical, que només va fallar en l’acció decisiva per fer mal. La segona, de control de l’Almeria, amb gol inclòs de Fidel (58’), va anar des de la represa fins que Tete Morente es va inventar un xut llunyà, quan més incòmode es trobava el Nàstic, que va superar el porter René després de rebotar en el central Joaquín (79’). La tercera va abastar els últims minuts, en què el Nàstic va tornar a dominar la situació, que se li va complicar al final quan Javi Jiménez va fer penal sobre Fidel. Stole Dimitrieviski, però, va aturar el llançament de Verza (90’). Així, comptat i debatut, el punt és positiu per al Nàstic, sobretot després de la victòria de la setmana passada a Vallecas i de la derrota d’ahir del Barça B, que dona als tarragonins un coixí de quatre punts respecte de la zona de descens amb el partit pendent de Pamplona, que es jugarà dijous.

Un canvi de joc de Juan Muñiz, un control amb passada en profunditat de Morente a Javi Jiménez i una centrada de l’andalús que gairebé remata Manu Barreiro va ser una acció que va demostrar que el Nàstic tenia, en el primer temps, les idees molt clares. Muñiz, que no va encertar a impactar la pilota després d’una bona centrada del debutant Pol Valentín, deixava clar, també, que el dèficit estava en la rematada. Lluïdes van ser també les accions personals de Gaztañaga i Eddy Silvestre, però sense sort en el xut final, aturat per René el del basc i desviat el de l’andalús.

L’Almeria també havia tingut les seves oportunitats, jugant més aviat al contraatac, en una primera meitat entretinguda –sobretot un cop de cap d’Alcaraz i un xut ajustat de Pozo– i va fer una passa endavant després del descans. Va dominar el joc davant d’un Nàstic amb menys idees i fluïdesa, i va aconseguir marcar gràcies a una boníssima centrada de Pozo a l’esquena dels centrals grana rematada per Fidel. El Nàstic, ja amb Dongou i un dels fitxatges d’hivern, Álvaro Vázquez, amb prou feines s’acostava a l’àrea de René, però va tenir l’encert de marcar en el xut afortunat de Morente. I quan semblava que el Nàstic, més sencer ara, no patiria per assegurar el punt, va haver d’emergir la figura de Dimitrievski. Javi Jiménez va bloquejar la rematada de Fidel en una centrada de Gaspar i l’àrbitre va xiular penal, invalidant el gol posterior de Verza. El mateix jugador va xutar el penal, però Dimitrievski, especialista en aquestes accions, va estar més encertat.

ELS VESTIDORS

Estem en una línia clara de progressió, cada vegada som més agosarats. Soc molt optimista
Antonio Rodríguez
entrenador del nàstic
Són partits igualats en què els detalls compten. Quan pitjor estaven ells, els hem posat dins el partit
Lucas Alcaraz
entrenador de l’almeria

Álvaro Vázquez s’estrena, com Pol Valentín

Álvaro Vázquez, cedit dijous per l’Espanyol, ja va disposar ahir dels primers minuts amb la samarreta grana. També va debutar en partit oficial l’empordanès Pol Valentín, del filial, solució triada per Rodri per resoldre la baixa per sanció de Kakabadze. A més del lateral georgià, el Nàstic no va poder comptar ahir amb un altre sancionat, Abraham, ni amb els lesionats Tejera, Uche, Djetei, Perdomo, Jean Luc i Stéphane Emana, a més dels reforços Javi Márquez i Arzo, que s’han d’acabar de posar a punt. Dos més del filial, De Nova i Brugui, van completar la banqueta, on no hi havia Dumitriu, l’últim fitxatge, inclòs en la llista dels 19 que van viatjar a Almeria però finalment descartat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)