Gil burxa en la ferida

Derbi visitant. El Figueres guanya al camp del Palamós amb un gol del mitjapunta tot i la millora d’imatge dels locals, que van fer un pas endavant però van arribar desgastats al final

palamós 0 figueres 1

PALAMÓS:Quinti, Sergio García, Cano (Mario Cardete, 36’), Lluc Banús (Fran Ochoa, 46’), Subi, Uri Vila, Mamau, Litus, Gelmà (Isma Traoré, 80’), Nahuel i Marc Medina.FIGUERES:Aroca, Carles Puig, Cunill, Sergi Romero, Canal, Ferran Grau (Èric Torres, 68’), Maik Molist, Joan Pons (Pimentel, 87’), Gil Muntadas, Pep (Bona, 61’) i Aleix Feixas.GOLS:0-1 (81’) Gil Muntadas.ÀRBITRE:Gómez Meneses.T.G.:al local Mario Cardete; i al visitant Canal.PÚBLIC:Uns 400 espectadors.

El Figueres va burxar en la ferida del Palamos amb una victòria per la mínima en el derbi empordanès (0-1) gràcies a un gol de Gil Muntadas a les acaballes del partit. El resultat segurament no va ser el més just, i és que el Palamós va fer un dels seus millors partits de la temporada, sobretot en la primera part, però li van faltar forces en els últims minuts i els figuerencs, que van ser pacients i van esperar el seu moment, ho van saber aprofitar.

La Unió va començar millor el partit ja que des del primer minut es va fer amo de la possessió, però li va faltar amplitud i profunditat per fer mal a una defensa palamosina molt més intensa i ordenada que en les anteriors jornades. De fet, les arribades van estar molt repartides en la primera part i va ser el Palamós qui, a través d’Uri Vila fent de director d’orquestra al centre del camp i de Marc Medina barallant-se sense parar amb els centrals, va generar més sensació de perill. Tot i això l’ocasió més clara la va tenir Sergi Romero amb una rematada de cap dins l’àrea petita que incomprensiblement va sortir massa alta. Pels palamosins Gelmà, amb un xut amb rosca, i Medina, amb un potent xut al ninot, van tenir les millors ocasions.

L’agressivitat i el treball incansable dels palamosins en la primera part van tenir el premi de veure el millor Palamós del curs, però va passar factura . En la segona part els de Pitu Batlle, ahir dirigint des de la grada per problemes burocràtics, van fer un pas enrere i van cedir més la iniciativa al Figueres, que no va estar tan exigit en defensa. Els dos equips ja no van tenir tantes ocasions, però els locals van tenir la més clara amb un xut de Litus des de fora l’àrea que es va estavellar al travesser quan Aroca ja estava venut. En l’última mitja hora de partit el Palamós ja va desaparèixer ofensivament. Ben ordenats i amb la contundència de Mario i Mamau a l’eix de la defensa el Palamós, això sí, va resistir l’empenta del Figueres, que ho va provar amb un xut de Joan Pons i una rematada de cap de Bona. En el 81’, però, Gil va aprofitar l’última ocasió clara del partit per fer el gol de la victòria després d’una deixada amb el cap de Bona i una definició magistral.

Hem estat l’equip que vull que siguem i per tant, tot i que el resultat és una merda, hem de treure conclusions positives d’avui
Com a mínim mereixíem l’empat. En la represa no hem pogut pressionar tant per les lesions
Pitu Batlle
entrenador del palamós
Necessitàvem la victòria per reforçar l’equip i tornar a la normalitat tot i la marxa de Chicho
Aitor Yeto
preparador físic del figueres

Cano, a l’hospital amb dotze punts a la cella

La pitjor part del derbi empordanès se la va endur el central i capità del Palamós David Cano, que va haver de ser substituït en el minut 36 per Mario Cardete. Sis minuts abans, a la mitja hora de partit, Cano va tenir una forta trompada amb el seu company Mamau i tots dos van quedar estesos sobre la gespa amb un fort trau. Mamau va ser atès i va poder tornar a entrar al camp amb el cap embenat, però Cano no va tenir la mateixa sort ja que el trau se’l va fer a la cella i a la parpella de l’ull. Els serveis mèdics van decidir traslladar-lo a l’hospital, on li van haver de fer dotze punts per suturar la ferida.

Curiosament el d’ahir era el primer partit de Mamau amb la samarreta del Palamós. El migcampista va comprovar que té tota la confiança de Pitu Batlle i va entrar directament a l’onze inicial ocupant un lloc al doble pivot al costat d’Uri Vila. En la segona part Mamau va retrocedir la seva posició i va jugar de central al costat de Mario.