El Palamós baixa després d’un desenllaç molt cruel

Descendits. El degà, que guanyava 0-2, encaixa el 3-2 en el 93’ al camp del Prat i perd la categoria després de la victòria del Granollers a Vilatenim

prat 3 palamós 2

PRAT:Sergio, Joel Marín (Pau Darbra, 65’), Aitor Lario (Edu Esteban, 84’), Ricarte, Fede Bessone, Putxi, Padilla, Javi Lara (Pau Senent, 80’), Toni Larrosa, Poves i Ignacio.PALAMÓS:Quinti, Sergio, Cano, Lluc, Subi, Mamau, Isma (Raul, 80’), Caballero, Litus (Gamell, 86’), Henry i Nahuel (Uri Vila, 58’).GOLS:0-1 (33’) Henry. 0-2 (64’) Isma. 1-2 (82’) Padilla. 2-2 (87’) Ignacio. 3-2 (93’) Poves.ÀRBITRE:Fernández Pérez.T.G.:Als locals Fede i Toni Larrosa, i als visitants Caballero, Sergio, Isma i Mamau.T.V.:Sergi Aguilar del Prat per doble groga quan era a la banqueta.

El Palamós va certificar, ahir al camp del Prat, el seu descens a primera catalana. La derrota al Sagnier contra el Prat (3-2) combinada amb la victòria del Granollers al camp del Figueres (0-1) envia matemàticament, a falta d’una jornada, el degà a 1a catalana, categoria en què jugarà per segon cop en els seus 120 anys d’història després d’aquesta etapa de sis temporades en tercera divisió.

El Palamós va fer una bona primera part conscient que necessitava la victòria per poder seguir amb possibilitats de salvació. En el primer temps, i a diferència d’anteriors partits, el Prat va posar les ocasions i el Palamós l’efectivitat. Henry, en la primera ocasió clara que va tenir, va marcar rematant des de l’interior de l’àrea per avançar els palamosins en el marcador en el minut 33. Amb aquest 0-1 es va arribar al descans del partit.

En la segona part, el Palamós va saber aguantar el resultat i fins i tot va aconseguir ampliar l’avantatge aprofitant un rebuig d’un penal fallat per Henry, que ell mateix havia provocat després d’un contraatac. Isma Traoré, molt atent, va recollir l’esfèrica per fer el 0-2 en el 64’.

Vuit minuts de terror

El desenllaç de la pel·lícula els darrers vuit minuts de partit i en els tres d’afegit no podia ser mes cruel. En aquells moments, el Granollers empatava a Vilatenim i el degà se situava a un sol punt, però el Prat va tenir una reacció inesperada d’encert i motivació que el va fer remuntar el 0-2 per acabar guanyant 3-2 i seguir amb opcions d’entrar a la fase d’ascens. I a Figueres el Granollers, també els darrers instants, va fer el 0-1 que enviava el degà a primera catalana. El Prat va fer l’1-2 amb un gol de Padilla en el minut 82. Aquesta diana va ensorrar els palamosins, com al final va reconèixer Pitu Batlle, i va donar ales a un Prat que empatava amb un gol d’Ignacio en el 87’. El golejador Poves, en temps afegit (93’), va marcar el definitiu 3-2 que capgirava el marcador i convertia el Palamós en equip de primera catalana per a la temporada que ve. L’última jornada de lliga, diumenge que ve a les 12 del migdia al municipal Palamós-Costa Brava contra l’Hospitalet, serà un tràmit per acomiadar-se de la categoria i d’una temporada decebedora.

L’1-2 ens ha fet un mal terrible. Ha estat una forma molt cruel de caure. La més cruel de totes