Girona

Laia Pèlach i Lluc Salellas

Regidors de la CUP-Crida per Girona

“Aquesta concessió pot ser un regal enverinat per a la ciutat”

Els representants de la CUP-Crida per Girona van recordar que just després de l’ascens a primera divisió van demanar una reunió amb el club per parlar “des d’un punt de vista constructiu” de diversos aspectes vinculats a l’encaix del Girona FC a la ciutat i el possible creixement: “No se’ns va concedir i l’únic interlocutor ha estat l’equip de govern. Els vam fer arribar les nostres set propostes de millora però no tenim clar que l’Ajuntament les hagi intentat negociar.” La regidora Laia Pèlach remarcava ahir davant dels mitjans que l’acord de concessió per 50 anys “ens sembla una barbaritat i estem hipotecant l’estadi. Amb 50 anys poden canviar moltes coses i creiem que l’acord que es proposa no és gens favorable per a la ciutat”. En aquest sentit, la principal crítica és que el cànon que haurà de pagar el Girona FC no revertirà en la població, sinó que servirà per fer inversions al mateix estadi: “Si la concessió està en mans d’una empresa privada, entenem que les millores aniran a càrrec seu i si la ciutat reclama un cànon, aquest s’hauria de reinvertir en projectes d’esport de base i femení”, va explicar Pèlach.

Més enllà dels límits de l’estadi, els regidors de la CUP van remarcar que no s’hagi posat fil a l’agulla a diverses problemàtiques que s’han detectat en el primer any del club a primera divisió: “Hi ha uns beneficis però també unes despeses municipals extres com poden ser la seguretat de l’entorn, la mobilitat i l’aparcament els dies de partit... i tot això no s’ha resolt”, i van posar molt d’èmfasi amb el vincle amb la UdG, institució que ha vist condicionada la seva activitat per la proximitat a l’estadi.

El vot, en contra

Salellas i Pèlach també van mostrar els seus dubtes que la concessió acabi suposant una millora contundent de les instal·lacions i un estalvi per a la ciutat: “Les més importants es preveuen per d’aquí a 10 anys; per tant, si l’empresa veu consolidat el seu projecte farà actuacions i, si no, el pot tornar sense haver fet gaire res. Veient això, que potser no servirà per tenir un retorn per a la ciutadania ni tampoc per veure-hi millores a fons a curt termini, potser el que s’hauria d’haver plantejat és la venda. Ens quedem a mitges i pot ser un regal enverinat perquè ens poden tornar un estadi que sigui molt més car de mantenir d’aquí a uns anys.” La CUP va avançar que votarà en contra de la nova concessió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)