2a divisió FEF

La dinamita escasseja

2a divisió B. L’absència dels grans golejadors del curs passat i la recent marxa de Manel Martínez i Fito al grup quart evidencia una tendència inflacionista en el mercat de fitxatges

El Cartagena i el Múrcia, del grup quart, s’han endut els dos elements atacants més cobejats del mercat català de segona B. El barceloní Fito Miranda i el maresmenc Manel Martínez eren objecte de desig dels grans equips del grup (Atlètic Balears, Sabadell o Cornellà, entre molts altres), però tots dos han fet les maletes i han abandonat el grup tercer. La raó són les grans quantitats de diners que s’estan oferint en altres indrets, on la desesperació per pujar a segona divisió A ha portat el Múrcia a rebentar el mercat a cop de talonari tot i els seus 50 milions d’euros de deute.

Dels nou jugadors que el curs passat van arribar a la desena de gols en la lliga, cap d’ells continuarà al grup tercer de segona B. Tots ells –exceptuant Abdon Prats, que podria rescindir amb el Mallorca i que interessa al Racing de Santander–, a més, jugaran en la segona A o en una lliga de l’estranger (Jorge Félix).

Pel que fa als equips catalans, a banda dels tres filials (surten al mercat en unes condicions diferents) només l’Olot té l’atac lligat. El Sabadell, el Lleida i el Badalona s’esperen que els més rics confirmin fitxatges. “El mercat està pujant i nosaltres no arribarem a pagar segons quines xifres. Per tant, haurem d’esperar”, deia el director general arlequinat, Bruno Batlle, en la darrera junta d’accionistes del Sabadell. El conjunt del Vallès Occidental espera gastar 713.000 euros (sense comptar impostos) en salaris de la plantilla la temporada vinent, mentre que Manel Martínez i Fito han estat convençuts a Múrcia i Cartagena amb ofertes que s’acosten als 100.000 euros anuals nets. La mitjana de salaris del Sabadell de la plantilla 14/15 a segona A era al voltant dels 90.000 euros. “Contra el tema econòmic no podem fer-hi res”, explicava Calderé, tècnic del Badalona: “La nostra estructura de l’equip serà forta, amb homes experimentats, i la resta seran jugadors que es vulguin reivindicar en la categoria: joves, procedents de filials i amb ganes de fer-se un nom.”

PLANIFICACIÓ

L’Olot és l’únic equip català que té lligada tota la part de la davantera

PRESSUPOST

El Sabadell té previst gastar 713.000 euros nets en salaris el curs vinent

ESTRUCTURA

El Badalona fitxarà per completar la plantilla joves que es vulguin fer un nom
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)