El Palamós hi posa l’orgull

Parts diferenciades. Els palamosins s’emporten el derbi empordanès contra el Figueres gràcies al bon joc de la primera meitat. En la segona, la Unió va fer prou mèrits per empatar

palamós 1 figueres 0

PALAMÓS:Quintana, Sergi García, Cano, Toni Gamell, Adri Salas, Alexis Sánchez, Óscar, Uri Vila, Pepu Soler, Pep Roca i Dani Gómez. També: Nil, Zema, Joel, Puignau, Enric, Álex, Esteban, Manu, Raúl i Genís.FIGUERES:Àlex Campos, Puig, Owino, Canal, Cavall, Tena, Colomer, Gelmà, Pons, Medinilla i Pimentel. També: Aroca, Espuña, Subi, Dan, Romero, Bora, Torres, Vilanova, Valverde, Ritxi i Álvaro i Gelis.GOLS:1-0 (11’) Pepu Soler.ÀRBITRE:Berjaga Ruz.T.G.:Cap.T.V.:Cap.PÚBLIC:Uns 300 espectadors a l’estadi Palamós-Costa Brava.

El Palamós va guanyar el Figueres en el derbi empordanès que s’ha convertit en una tradició de la pretemporada d’ambdós equips. Un gol de Pepu Soler va decantar la balança.

El partit va començar amb un Palamós vibrant ique va imposar un ritme frenètic. De fet, en el minut 11, Pepu Soler ja va fer l’1-0 gràcies a un bon xut que va superar l’estirada d’Àlex Campos. Poc després, els palamosins van insistir i Pep Roca va enviar una pilota al travesser, confirmant les bones sensacions dels de Salamero els primers minuts de joc. El Palamós va dominar la possessió i va mantenir a ratlla la Unió, que no trobava la manera d’avançar línies i menjar terreny al rival. I és que el jove Dani Gómez va estar a punt, novament, de fer la segona diana pel degà, però el seu xut va sortir massa creuat a fora.

En la segona part, els tècnics van optar per canviar per complet els seus onzes i el Figueres va demostrar tenir més profunditat i qualitat. Els de Joan Esteva van passar a dominar el matx i a disposar d’ocasions –Èric Torres a passada de Pere Espuña (60’), Víctor Valverde (67’ i 86’), molt actiu des de la banda, i Èric Vilanova (74’), ho van intentar.

El Palamós va resistir el mínim avantatge per endur-se, finalment, el derbi empordanès d’estiu.