2a divisió FEF

Amb l’accent en la identitat

2a divisió B. El Barça B, que té un bloc amb molts futbolistes fets a la casa, afronta el retorn a 2a B amb la consigna de jugar sent fidel a l’estil del club tot i les particularitats de la categoria

Després d’una temporada efímera a segona A, el Barça B iniciarà d’aquí a quinze dies un nou curs a la categoria de bronze i ho farà amb un bloc que, tot i estar encara per tancar, tindrà molts futbolistes que fa anys que ronden per la Masia. L’aposta ha estat tornar als orígens i, després de guanyar la Youth League l’abril passat, el filial serà una mescla de jugadors que continuen, promeses del juvenil que fan el salt i alguna incorporació.

El tècnic, Javi García Pimienta, és el gran paradigma d’aquesta aposta per la gent de casa i es mostra esperançat amb el potencial que té el seu equip. “Estic molt content i il·lusionat amb el repte que se’ns presenta, la segona B és una categoria molt difícil, però tenim jugadors amb molt de nivell, dels que esperem veure en un futur al primer equip del Barça”, afirmava ahir l’entrenador blaugrana, que crec que apostar pel planter era l’opció més lògica: “Havíem de donar continuïtat a la base del juvenil, per nivell i perquè s’ho han guanyat.” Respecte a l’estil, Pimienta ho té clar. “A segona B el tipus de camps condiciona molt i els equips proposen altres coses, però jo tinc molt clar que som forts amb una manera determinada de jugar. Si guanyem serà sent superiors amb la possessió, generant moltes ocasions i també sent intensos en defensa i estant concentrats amb la pilota aturada”, deia el tècnic, que hi afegia: “Amb el perfil de jugadors que tenim, hem de ser nosaltres mateixos”. Un dels seus pupils, Ferran Sarsanedas, hi combrega: “Els que pugen del juvenil coneixen molt bé l’estil i, tot i que hi ha camps complicats, a segona B també es pot jugar bé al futbol.”

“Wagué és un més”

El fet que s’hagi apostat per futbolistes del juvenil i que el club estigui esperant que es defineixi el futur d’alguns dels jugadors amb més pretendents abans de fitxar ha propiciat que, de moment, només hagi arribat el lateral dret Mousa Wagué, que estarà a mig camí del primer equip i el filial. Pimienta ja li va donar els primers minuts contra l’Escala i en remarca que la qualitat, tot i que adverteix que s’haurà de guanyar el lloc: “Que un nano d’aquesta edat hagi jugat tres partits d’un mundial i hi hagi fet un gol significa que té nivell. Ara bé, s’ha d’adaptar al nostre joc i tindrà competència. És jugador del filial al 100% i té les mateixes opcions que la resta.”

Wagué no serà l’únic reforç, ja que el club acabarà d’apuntalar la plantilla un cop es desencalli la situació de Palencia, Cucurella i Arnaiz, que tenen propostes d’equips de superior categoria i estan més a fora que a dins. Els que és segur que no seguiran seran Alasana i Trápaga, als quals s’està buscant una sortida.

LES FRASES

Estic il·lusionat i content amb el repte que se’ns presenta, la segona B és una categoria molt difícil, però tenim jugadors amb molt de nivell
Som forts amb una manera de jugar. Tot i els condicionants de la segona B, hem de ser nosaltres mateixos
Javi García Pimienta
entrenador del barça b
Els que pugen del juvenil coneixen molt bé l’estil. A segona B també es pot jugar bé
Ferran Sarsanedas
mig del barça b

“Anar pas a pas” amb Riqui Puig i Miranda

Tot i que Ernesto Valverde es va endur força jugadors del filial a la gira pels Estats Units, n’hi ha hagut dos que han destacat i que continuaran uns dies més a les seves ordres: Riqui Puig i Miranda. García Pimienta està encantat amb el seu protagonisme, però demana paciència davant les expectatives generades: “Gairebé no han passat pel filial i se’ls dona molta volada pel seu pas al primer equip. Està clar que tenen nivell, però hem d’ intentar anar pas a pas, que han d’acabar de formar-se.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)