La Unió fa suar el Barça B

Amistós. El Figueres ofereix una bona imatge en el darrer partit de la pretemporada i obliga el filial barcelonista a treballar de valent i remuntar la diana inicial de Ritxi Mercader

figueres 1 barça b 2

FIGUERES:Aroca, Puig (Valverde, 82’), Sergi Romero, Albert Canal, Subi (Bigas, 62’), Èric Vilanova (Medinilla, 88’), Joan Pons (Espuña, 69’), Bora, Ritxi Mercader (Dan Coll, 75’), Iván Murillo (Pimentel, 69’) i Álvaro (Artigas, 62’).BARÇA B:Lazar, Guillem Jaime (McGuane, 46’), Mingueza (Bueno, 46’), Chumi (Cuenca, 46’), Cucurella, Jandro (Sarsanedas, 46’), Carles Pérez (Collado, 46’), Monchu (Wague, 46’), Mujica (Moha, 46’), Morer (Ballou, 46’) i Kike Saverio (Abel Ruiz, 46’).GOLS:0-1 (39’) Ritxi Mercader. 1-1 (50’) Moha. 1-2 (87’) Collado.ÀRBITRE:Carrillo Vílchez.T.G.:A Canal del Figueres.T.V.:A Canal, del Figueres, per doble amonestació (75’).PÚBLIC:Un miler d’espectadors a l’estadi de Vilatenim.

El Figueres i el Barça B van oferir un bon espectacle en el duel inclòs en els actes del centenari de la Unió que es va disputar, ahir, a Vilatenim. Els homes de Joan Esteva van fer treballar un rival de categoria superior i fins i tot es van avançar en el marcador.

Amb la pilota en joc, el Figueres va colpejar al principi i al final de la primera meitat i amb això en va fer prou per marxar al descans amb avantatge. El primer avís el va protagonitzar Joan Pons, quan, després d’una bona acció personal, va connectar un xut potent que va marxar a prop del pal. L’última ocasió dels primers 45 minuts també va tenir Pons com a protagonista. L’hàbil futbolista va desequilibrar per la banda esquerra i va assistir Ritxi Mercader perquè marqués l’1-0 empenyent la pilota al fons de la xarxa des del punt de penal.

Entre aquestes dues accions, el Barça B va ser qui va portar el pes del partit i també qui va disposar de més i millors ocasions. Al davant, però, es va trobar un Figueres molt ben plantat en defensa i, quan la van superar, la punteria dels davanters blaugrana no va ser gens bona. En el minut 12, Aroca va rebutjar un xut de Carles Pérez i el rebuig no el va aprofitar Mujica, que va enviar l’esfèrica al cos del defensa Canal. La més clara, però, va ser una errada de Carles Pérez, que, amb tota la porteria per a ell i a l’interior de l’àrea, va enviar la pilota fora. A pilota aturada, tampoc hi va haver encert i ni les faltes ni els córners van perforar la porteria de la Unió.

Més fons d’armari

En la segona meitat, el Barça B va introduir nou canvis de cop i el desgast físic, accentuat per l’expulsió de Canal (75’), va passar factura al Figueres, sobretot en el seu potencial ofensiu. El conjunt de Garcia Pimienta va tancar els figuerencs i, en una bona internada de Ballou fins a la línia de fons, va arribar l’empat, obra de Moha (50’). Malgrat el domini del Barça B i les diverses oportunitats fallades a la porteria d’Aroca, la diana que donava la victòria als blaugrana no va arribar fins al minut 87 i va haver de ser a pilota aturada. Collado va executar molt bé una falta a la frontal.

El Figueres tanca així la pretemporada i ja pot començar a preparar el duel de dissabte que ve al camp de l’Horta (19 h).

Bigas, a prova amb el Figueres

El carriler David Bigas, que el curs passat va jugar a l’Olot en 2a divisió B i ara es trobava sense equip, va ser una de les sorpreses en l’alineació del Figueres. El jugador va sortir en el minut 62 i va disputar els últims minuts. Bigas ja fa uns dies que entrena sota les ordres de Joan Esteva i, els propers dies, es decidirà si s’incorpora de manera definitiva.