Girona

Un talent que ha d’explosionar

El Manchester City cedeix al Girona l’extrem de 21 anys, un futbolista que té totes les condicions per triomfar però que el curs passat només va jugar dotze partits amb el Celtic per les lesions

Tot i que és esquerrà, sol jugar pel costat dret, una zona que és propietat indiscutible de Portu

L’acord amb el davanter, que ha fet la gira als Estats Units amb l’equip de Pep Guardiola, és per una temporada, i la previsió és que ja s’entreni avui amb l’equip i pugui ser convocat divendres

La primera cara nova a la plantilla del Girona va arribar ahir, tres dies abans de l’estrena en la lliga de l’equip d’Eusebio Sacristán. Patrick Roberts, un prometedor davanter anglès de 21 anys que ha guanyat la Premiership escocesa les tres últimes temporades amb el Celtic, arriba a Montilivi disposat a fer el clic que necessita per deixar de ser una promesa i convertir-se en una realitat. De talent, li’n sobra. És un extrem que juga a peu canviat (un esquerrà al costat dret), amb molt bona tècnica i capacitat de desequilibri, però fins ara massa intermitent. Les lesions en tenen una part de culpa, perquè el curs passat només va jugar una dotzena de partits amb el Celtic i no va marcar ni un sol gol. Tot i això, l’actual campió de la Premiership l’ha intentat convèncer perquè iniciés un quart curs amb els catòlics, avalat pels 15 gols que va marcar en la temporada i mitja anterior.

Acord per un any

L’entesa entre el Manchester City i el Girona per Patrick Roberts és fins al juny del 2019 i es tracta de la segona operació aquest estiu entre els dos clubs després de la renovació de la cessió d’Aleix Garcia. I probablement no serà l’última, ja que Quique Cárcel té el marge de maniobra limitat –els 2 milions que tenia per gastar ja no són 2 milions després de l’adquisició de Roberts– i el més normal és que el City acabi obrint més el seu paraigua perquè el Girona no es quedi a la intempèrie. Amb Patrick Roberts, la plantilla del Girona arriba tot just als dinou efectius, insuficients per afrontar tota una temporada a primera.

Fulham, City, Celtic

L’extrem va arribar al City l’estiu del 2015, que va pagar uns 10 milions d’euros al Fulham, l’equip en l’etapa de formació de Roberts. Als cottagers, l’extrem va jugar dos partits a la Premier, dels quals cal destacar el del seu debut amb 17 anys, precisament contra el Manchester City, el curs 2013/14.

Amb el primer equip dels citizens, però, la seva participació a la Premier es redueix a un únic partit sortint des de la banqueta i rellevant Sergio Agüero: el City va perdre per 4-1 al camp del Tottenham la temporada 2015/16.

En el Celtic, en què ha actuat com a cedit les dues últimes temporades i mitja, ha guanyat les tres últimes lligues amb una participació total de 55 partits i 15 gols. Va disputar dotze partits de Champions, entre la temporada 2016/17 (dos gols) i 2017/18 (un).

Patrick Roberts també ha estat internacional en les categories inferiors amb Anglaterra, cada any des del 2016.

Aquest estiu, el davanter ha format part de la gira que els de Pep Guardiola han fet pels Estats Units mentre el Girona ocupava les instal·lacions de la ciutat esportiva del City. Roberts va entrar en la segona part en les derrotes del City contra el Borussia Dortmund (0-1) i el Liverpool (1-2).

Competència per a Portu

L’arribada de Patrick Roberts insuflarà competència en una zona que és territori exclusiu de Cristian Portugués, Portu, un dels referents de l’actual Girona i que la temporada passada va ser una de les sensacions de la lliga de primera, amb onze gols. Roberts i Portu –el Girona sospira perquè no arribi cap club amb un xec de 20 milions d’euros– juguen en la mateixa posició, però el nou fitxatge té tendència sempre a driblar per dins per buscar el xut amb rosca amb la cama esquerra, un dels seus forts. També es poden adaptar a aquesta posició l’extremeny Pedro Porro (tot i que Eusebio sembla que li té reservada una nova col·locació al lateral) o l’hondureny Choco Lozano.

A punt per divendres?

Roberts arribarà avui a Girona i la teoria diu que ja s’hauria d’entrenar, possiblement tot sol a la tarda si no hi és a temps de fer-ho al matí amb els seus companys. El punta ja ve de Manchester amb la revisió mèdica superada. Federativament parlant, i sempre que arribi el transfer, no hi ha d’haver problemes perquè tingui la llicència en regla i pugui ser convocat per Eusebio per al debut. Una altra cosa és que l’entrenador consideri que no té prou rodatge i no l’inclogui entre els divuit convocats. El rosari de baixes, però, fa pensar que com a mínim serà a la banqueta.

INTERNACIONAL

Ha estat cinc anys seguits convocat per Anglaterra, des de la sub-16 fins a la sub-20

EL TRASPÀS

El Manchester City el va fitxar del Fulham l’estiu del 2015 per 10 milions d’euros
Patrick Roberts
Kingston upon Thames, Anglatera 05-2-1997 Posició: extrem Alçada: 1,67 m Pes: 67 kg
Etapa de formació
Fulham
Etapa de sènior
13/14
Fulham (Premier League) 2 p.
14/15
Fulham (2a anglesa) 17 p.
15/16
M. City (Premier League) 1 p.
15/16
Celtic (Premiership Esc.) 11p. 6 g.
16/17
Celtic (Premiership Esc.) 32 p. 9 g.
17/18
Celtic (Premiership Esc.) 12 p. 0 g.
18/19
Girona (1a divisió) ?
Selecció anglesa
Internacional en les categories inferiors sub-16, sub-17, sub-18, sub-19 i sub-20
PALMARÈS
Una Community Shield
Amb el Manchester City, 2018/19.
Tres Premiership escoceses
Amb el Celtic, 2015/16, 2016/17 I 2017/18.
Dues FA Cup escoceses
Amb el Celtic, 2016/17 I 2017/18
Dues League Cup escoceses
Amb el Celtic, 2016/17 I 2017/18.
Un europeu sub-17
Amb Anglaterra, 2013/14.
Un quatre nacions sub-20
Amb Anglaterra, 2017
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)