Reus

La fórmula ben apresa de recórrer a l’experiència

Reus. Des de l’ascens a segona A, el club roig-i-negre ha fet cada estiu l’aposta de portar un punta veterà, i enguany compartiran responsabilitat ofensiva Linares (35 anys) i Lekic (33 anys)

Una de les frases que s’ha repetit com un mantra des que el Reus va pujar a segona divisió fa un parell d’anys és que, de grans dispendis per futbolistes, no se’n poden fer. Mentre els equips amb més múscul econòmic de la categoria han fet inversions importants en jugadors, sobretot quant al salari, a la capital del Baix Camp ha manat la contenció. És en aquest context que cal explotar fórmules alternatives i això és el que ha fet el director esportiu roig-i-negre, Sergi Parés. Així queda reflectit amb la política de fitxatges que s’ha seguit per a una posició clau i especialment cara: el davanter centre. El club és conscient que no pot entrar a competir per lligar els puntes a més renom de la categoria i ha buscat un perfil força concret: fitxar davanters experimentats.

L’ariet que el club roig-i-negre ha incorporat aquest estiu és una bona mostra d’aquest perfil. I és que Miguel Linares complirà 36 anys el mes vinent. Ell compartirà la responsabilitat de marcar amb el punta fitxat l’any passat, Dejan Lekic (33 anys). Abans que Linares i Lekic, en la primera temporada del Reus a segona A, el club va portar un davanter veterà, Máyor, i també un de més jove que havia fet unes temporades irregulars, Macauley Chrisantus. El primer ha tingut força protagonisme els dos cursos al club del Baix Camp, mentre que el nigerià va tenir un pas discretíssim (9 partits i cap gol).

El tècnic del Reus, en tot cas, està molt content amb la línia ofensiva de què disposarà aquesta temporada. “Quan vam configurar la plantilla teníem l’objectiu clar de millorar la part de dalt i, amb el fitxatge de Linares, les renovacions de Lekic i Yoda, la incorporació pràcticament segura d’Isaac Cuenca i la continuïtat de Querol i Carbia, crec que ho hem aconseguit”, analitzava Xavi Bartolo després d’un duel d’aquesta pretemporada. Linares, de fet, ha estat el pitxitxi de l’estiu amb tres gols.

Temporada 2016/17
FITXATGES
Máyor 32 anys
Va jugar 26 partits i va fer 3 gols
Chrisantus 25 anys
Va jugar 9 partits i no va fer cap gol
CONTINUAVA
Edgar Hernández 29 anys
Va jugar 20 partits i va fer 2 gols.
Temporada 2017/18
FITXATGE
Lekic 32 anys
Va jugar 30 partits i va fer 8 gols
CONTINUAVEN
Edgar Hernández 30 anys
Va jugar 28 partits i no va fer cap gol
Máyor 33 anys
Va jugar 26 partits i va fer 2 gols
Temporada 2017/18
FITXATGE
Linares 35 anys
Ha arribat procedent de l’Oviedo i ha disputat 220 partits a 2a A (56 gols).
CONTINUA
Lekic 33 anys
Va oferir unes grans prestacions en la segona volta i renovar-lo era prioritari.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)