Girona

Més clau del que sembla

Tot i que després del Girona-Valladolid d’avui quedaran 111 punts per posar-se en joc, la victòria és molt important per afrontar amb una certa tranquil·litat una sèrie de partits (Real Madrid, Vila-real, Celta, Barça i Betis) de màxima exigència

Amb la columna vertebral de la temporada passada, tots dos equips estan cohesionats

Una estrena a primera divisió a Montilivi per a un club com el Girona, que no havia trepitjat l’elit fins fa un any, sempre és un esdeveniment superlatiu. Sigui el rival l’Atlético de Madrid o el Valladolid. Segurament els de Pucela no tenen el glamur dels colchoneros, però el valor de cada punt en la màxima categoria és incalculable. I arribar als 40 o 42 és el primer gran objectiu del conjunt de Montilivi, que s’ha de ficar al cap que, molt possiblement, en el curs 2018/19, que arrenca avui precisament a l’estadi gironí, hi haurà més romegueres que en el 2017/18, en què als blanc-i-vermells els van sobrar 22 punts.

És complicat argumentar la transcendència del duel d’aquesta tarda quan després quedaran encara 37 partits per jugar i 111 punts per posar-se en joc, però el duel contra el Valladolid és molt més important del que sembla. El futbol són resultats, i la diferència entre sumar avui els tres punts o no sumar-los és afrontar amb tranquil·litat o amb un pèl de neguit els pròxims enfrontaments, que no són precisament contra rivals de segona fila. La victòria donarà aire i energia per al que ve, que semblen ports d’alta muntanya: el Real Madrid, el Vila-real, el Celta, el Barça i el Betis. Tot i això, Eusebio es resisteix a ser resultadista: “El més important és poder fer moltes coses bé. Si ho aconseguim, els resultats acabaran arribant”, diu el tècnic davant l’estrena en lliga amb el seu nou equip.

No serà l’únic debutant. També podria viure el seu bateig en la màxima categoria Pedro Porro, un futbolista de 18 anys que la temporada passada va fer quinze gols en el juvenil de divisió d’honor i tres a segona B amb el Peralada. Encara que les seves possibilitats han augmentat per les baixes de Mojica, Aday, Planas i Ramalho, Eusebio va assegurar que Porro li transmet “tranquil·litat i confiança”. També podria ser l’estrena de Patrick Roberts, tot i que si surt serà durant el partit.

La resta de jugadors, el públic de Montilivi els coneix de memòria. El bloc hi és del curs passat, igual que passa en el Valladolid. Els de Pucela arriben en una inèrcia hiperpositiva. Des de l’abril passat només han perdut dos partits: un de lliga (Saragossa, 3-2) i l’últim de pretemporada (Nuremberg, 1-0). El balanç dels 17 últims duels fins i tot espanta: 11 triomfs i 5 empats, a banda de les dues relliscades.

EUSEBIO SACRISTÁN

“És important fer moltes coses bé. Si ho aconseguim, els resultats arribaran”

PEDRO PORRO

Eusebio admet que el jove de 18 anys té “moltes possibilitats” de sortir d’inici

INÈRCIA BRUTAL

Entre lliga i pretemporada, el Valladolid només ha perdut dos partits des de l’abril
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)