Girona

El Girona fitxa Jairo (Extremadura) per uns 300.000 euros

Aposta. L’extrem canari, que firma per quatre temporades, ha estat clau en l’ascens a 2a A de l’Extremadura i el Girona valora cedir-lo al Cadis

El Girona va tancar ahir el fitxatge de l’extrem Jairo Izquierdo, que arriba procedent de l’Extremadura a canvi d’un traspàs d’uns 300.000 euros i firma un contracte per a les properes quatre temporades, fins al juny del 2022. Ara el gran interrogant és veure quina samarreta vestirà aquesta temporada, ja que el que sembla més probable és que surti cedit en direcció a Cadis per disposar de més minuts, però el Girona vol acabar de valorar la situació perquè el futbolista arriba amb una lesió que, això sí, no sembla important.

Jairo destaca principalment per la seva habilitat amb la pilota que li permet desequilibrar fàcilment per banda i el converteix en un gran assistent, però li falta capacitat golejadora –les sis dianes del curs passat van ser el seu sostre–. Una de les seves grans virtuts, però, és el seu sacrifici defensiu, que el converteix en un bon jugador d’equip. L’aposta del club de Montilivi per ell és forta, ja que Jairo va jugar la temporada passada a 2a divisió B amb l’Extremadura, en què va ser una peça clau de l’ascens a divisió de plata amb 6 gols en 38 partits. Abans, Jairo havia jugat a la categoria de bronze amb el Melilla i el Múrcia, i entremig va complir el somni de debutar amb el seu equip de tota la vida, el Tenerife, a 2a A jugant-hi 18 partits la temporada 2015/16.

Si el Girona l’acaba cedint al Cadis repetirà una operació que va fer al 2015 amb Ayub el Harrak, que va arribar del Valladolid B i va anar cedit al Marbella. El que esperen els gironins és que doni més profit que aquell cas, perquè Ayub va rescindir el contracte només un any després d’arribar.

Jairo Izquierdo
Santa Cruz de Tenerife 22-10-1993 (24 anys) Posició: extrem Alçada: 1,65 m Pes: 67 kg
Etapa de formació
Tenerife
Etapa de sènior
14/15
Múrcia (2a divisió B) 32 p. 2 g.
15/16
Tenerife (2a divisió A) 18 p. 0 g.
16/17
Melilla (2a divisió B) 17 p. 1g.
17/18
Extremadura (2a divisió B) 38 p. 6 g.
18/19
Cadis (2a divisió A) ?
PALMARÈS
Un ascens a 2a divisió A
Amb l’Extremadura, 2017/18.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)