Una garrotada que fa mal per començar el curs

3a divisió. El Figueres s’avança en el marcador en el 79’, però l’Horta respon amb rauxa i amb tres gols en un moment que deixen la Unió sense botí

horta 3 figueres 1

HORTA:Èric, Guillem, Castillo, Morales, Joan Vives (Coco, 73’), Domi, Galeano (Barrera, 70’), Adri Lledó, Gerard Nolla, Genís i Tacón (Carlos Gilbert, 63’).FIGUERES:Aroca, Carles Puig, Sergi Romero, Canal, Subi, Èric Vilanova, Bora (Espuña, 61’), Joan Pons, Ritxi, Ivan Murillo (Tena, 71’) i Àlvaro (Pime, 73’).GOLS:0-1 (79’) Carles Puig. 1-1 (86’) Carlos Gilbert. 2-1 (87’) Morales. 3-1 (92’) Carlos Gilbert.ÀRBITRE:Ollé Lladó.T.G.:als locals Adri Lledó, Tacón i Carlos Gilbert; i als visitants Ritxi i Èric Vilanova.

En el món del futbol es diu que en les primeres jornades valen més les sensacions que el resultat, però ben segur que això no és consol per a un Figueres que es va veure amb els tres punts sota el braç en la seva estrena al camp de l’Horta però que va acabar amb les mans tan buides com havia arribat després d’una derrota que fa mal (3-1). I és que els figuerencs, en un partit molt igualat i amb bones ocasions pels dos equips, es van avançar en el 79’ amb un gol de Carles Puig, però quan ja tocaven la victòria van veure com l’Horta responia amb coratge i orgull –el curs passat ja va demostrar que és una de les seves grans virtuts– i capgirava el marcador en uns últims minuts d’autèntica bogeria i desgràcia per a la Unió.

Tot i la derrota la imatge del Figueres va ser bona en línies generals, sempre amb el marge de millora que deixen les primeres jornades. De fet, el domini en la primera part va ser altern, amb bons moments dels dos equips que perfectament podrien haver obert el marcador, i és que si els pals no ho haguessin evitat en dues accions d’Álvaro i Tacón el resultat al descans hauria estat d’empat a un.

En la represa el partit es va calmar una mica més, segurament perquè els dos equips van preferir posar-hi una mica de seny. Les ocasions es van reduir i abans de la disbauxa final l’Horta només es va estar a punt d’avançar en una jugada embolicada i el Figueres amb un xut de Ritxi al ninot. El gol de Carles Puig, que va rebre tot sol dins l’àrea i va superar el porter local amb molta serenor, ho va canviar tot. Tot el seny se’n va anar en orris per la voluntat dels locals i els va sortir d’allò més bé. En el 87’ Gilbert va marcar l’empat guanyant l’esquena a la defensa i superant Aroca, que a punt va estar d’evitar el gol. El cop va ser dur per a la Unió, que no s’havia ni aixecat de terra que va veure com Morales feia el 2-1 un minut després amb un bon xut ajustat al pal. Tocats, i buscant un gol a la desesperada, Gilbert va fer el 3-1 definitiu en un contraatac en l’afegit.

Marxem decebuts perquè hem estat molt a prop de tenir el resultat que veníem a buscar. El gol de l’empat l’hem pagat car
La sensació és que l’equip creix dia a dia i hem treballat molt bé. Hem estat a un nivell notable