Girona

Porro i Roberts, dos més a la llista

L’extremeny i l’anglès van disputar els seus primers minuts a primera divisió, categoria en què el Girona ja hi ha fet jugar 27 futbolistes des que hi va debutar, ahir feia justament un any

Pedro Porro va disputar els 90 minuts com a lateral i va coincidir els últims 10 al carril amb Patrick Roberts, que va jugar més avançat

Les baixes, sobretot de Jonas Ramalho (lesionat) i Aday Benítez (sancionat i sense mesura de gràcia), van propiciar segurament el debut de Pedro Porro a primera divisió amb el Girona. L’extremeny es va convertir en el 26è futbolista que ha jugat en la màxima categoria amb el conjunt blanc-i-vermell i l’única cara nova en l’onze respecte al curs anterior. I a deu minuts del final es va produir el segon debut, Patrick Roberts, el 27è element. El club va anunciar dijous la incorporació de l’extrem anglès i l’endemà ja va poder gaudir dels primers minuts sobre la gespa com a futbolista del Girona després que el club es mogués prou bé per salvar en poques hores tota la burocràcia necessària per inscriure’l.

Hi hauria pogut haver com a màxim un tercer debutant, perquè dels jugadors que hi havia a la banqueta, a banda de Roberts, l’únic que no havia jugat ni un sol minut a primera divisió era Eric Montes. Sí que ho havia fet l’altre jugador del Peralada, Kevin Soni (dues estonetes el curs passat, 14 minuts a Anoeta i 4 a Montilivi contra el Betis).

Amb continuïtat?

Eusebio Sacristán va elogiar del partit Pedro Porro, de qui va dir fins i tot que “millorarà el rendiment a mesura que vagi jugant partits”. S’haurà de veure si l’extremeny –ha ampliat aquesta passada setmana el contracte fins al 2023– mantindrà la titularitat ara que el Girona recuperarà Aday i que arriba el Real Madrid. Tot i el seu bon partit de divendres, el dèficit que encara té a l’hora de defensar –ho va passar malament amb Toni Villa, d’un nivell sensiblement inferior als extrems blancs– podrien provocar que Eusebio es replantegés l’alineació.

De fet, la posició natural de Pedro Porro no és el lateral, sinó l’extrem dret, on va excel·lir la temporada passada amb el juvenil del Girona. La seva versatilitat dona aquest doble joc a Eusebio en una demarcació que de moment està reservada gairebé en exclusiva per a Portu, que podria acabar fitxant pel Sevilla si el club andalús desemborsa els 20 milions de la seva clàusula.

La irrupció de Roberts

L’arribada de Patrick Roberts també es competència per a Portu. De fet, quan l’anglès va ingressar a la gespa en el minut 80, el murcià va canviar de banda i es va situar a l’esquerra. El tècnic del Girona va valorar el perfil diferent que dona l’exjugador del Celtic jugant a cama canviada i el bon cacau que té amb l’esquerra. “Ens vindrà molt bé”, va comentar Eusebio, que de moment només ha pogut comptar amb aquesta incorporació. Precisament els dos debutants del Girona van acabar coincidint sobre la gespa. Quan Roberts –serà presentat avui al migdia a Montilivi– va entrar al camp, Pedro Porro –més entonat en la primera meitat– va començar a donar mostres d’esgotament físic per l’esforç que va realitzar durant el partit.

EUSEBIO SACRISTÁN

Sobre Pedro Porro
Ha estat en la línia de la pretemporada. Ens ha donat molt en atac i ha tingut un bon comportament defensiu
Sobre Patrick Roberts
Es un jugador de banda que té velocitat, capacitat de desequilibri i un bon u contra u. Ens vindrà molt bé

Borja i Portu, 38 partits a 1a

Els dos futbolistes del Girona amb més partits a primera divisió són dos jugadors de perfil ofensiu. Borja García i Cristhian Portugués van disputar ahir el 38è partit a la màxima categoria amb la samarreta blanc-i-vermella. La temporada passada només es van perdre un partit i tots dos per decisió tècnica (el madrileny a Montilivi contra el Barça i el murcià el penúltim de lliga, també a Montilivi contra el València). Si aquest desempat es desfés per minutatge, Portu ha estat més estona sobre la gespa (3.092 minuts) que no pas Borja (2.895). El central Juanpe va disputar divendres el partit número 35 en la màxima categoria. De fet, Eusebio Sacristán va acabar utilitzant contra el Valladolid fins a dotze jugadors (deu d’inici i dos sortint de la banqueta) que el curs passat ja formaven part de la plantilla gironina.

Migue manté el rècord en la LFP

El defensa Migue González, actualment al Sabadell, continuarà una temporada més mantenint el rècord com el futbolista del Girona amb més partits a la Lliga de Futbol Professional. Tot i que no forma part de la família de primera, el terrassenc va acumular un total de 215 partits a Plata que fan que sigui inabastable, almenys durant el curs 2018/19. Qui el té més a la vora és Pere Pons, amb 170 partits (138 a segona A i 32 a primera amb el de divendres). Encara que el de Sant Martí Vell jugués els 37 partits que queden, s’enfilaria fins als 207 partits a la LFP (a vuit de Migue). Pere Pons ja va desbancar Jandro (168 partits) del segon lloc del podi. L’altre futbolista que té a l’abast el podi és Àlex Granell, que divendres va jugar el partit 150 de lliga. A part de Migue, Pere Pons i Jandro, només té al davant Jose (160) i Dorca (152).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)