Girona

El viatge de les oportunitats

El club de Montilivi, que veu en el partit del gener als Estats Units una ocasió única per expandir el projecte, prepara ofertes llamineres per compensar els seus abonats

Pendents que la Lliga faci oficial que és el partit escollit, els abonats podran viatjar gratis a Miami o recuperar el 40% del cost del carnet

La Lliga de Futbol Professional (LFP) encara no ha fet públic que el Girona-Barça és el partit de primera que exportarà aquesta temporada als Estats Units, però això ja és una pantalla superada perquè s’ha dit per activa i per passiva. De fet, el club de Montilivi ha començat a mirar-se aquest enfrontament des de la perspectiva dels abonats, que són els grans damnificats pel fet que un dels plats forts de la temporada com és la visita del Barça a Montilivi (inclosa en el preu dels abonaments) es traslladi a Miami el cap de setmana del 26 i 27 de gener.

L’oferta estel·lar

El Girona disposarà a través de la Lliga de 1.500 places gratuïtes per veure el partit in situ al Hard Rock Stadium. I el club les oferirà als seus abonats, els quals només hauran de dipositar una fiança de 500 euros que se’ls retornarà després del partit. Aquesta opció també implica passar-se una vintena d’hores dins l’avió, perquè la idea de l’LFP és organitzar vols xàrter el dia del partit i la tornada serà immediatament després del matx.

També s’oferirà, a 600 euros per abonat (aquests no retornables), la possibilitat de fer el desplaçament d’anada amb xàrter però tornar l’endemà del partit amb un vol regular. L’opció d’allargar unes hores l’estada per fer turisme el cap de setmana a Miami inclou la nit d’hotel i també els desplaçaments a l’estadi, l’allotjament i l’aeroport.

‘Gironositat’

Tot i que encara falten gairebé cinc mesos per al Girona-Barça, hi ha una certa urgència per trobar una fórmula que compensi el fet que Montilivi no sigui l’escenari d’aquest partidàs. La principal explicació a aquest fet és que el club gironí vol utilitzar el Barça-Girona que es jugarà d’aquí a tres setmanes –el dia 23 a les 20.45 h– com una opció de compensació ja que tindrà 5.000 entrades sense cost a disposició dels abonats blanc-i-vermells. Qui agafi aquesta oferta, també es veurà beneficiat amb un reemborsament del 20% del cost del carnet d’aquesta temporada.

Hi ha una opció de descompte encara més suculenta, però per aspirar a la devolució del 40% de l’abonament del curs 2018/19 l’abonat ha de renunciar al viatge a Miami i també a una d’aquestes 5.000 entrades gratis per al partit al Camp Nou. Per a un aficionat sènior que tingui un carnet de tribuna i hagi pagat 600 euros, el club li tornaria 260 euros.

Si els 9.000 abonats s’apuntessin a aquesta opció del 40%, el Girona es veuria obligat a fer una despesa molt important. Si el Girona ha ingressat uns 3,6 milions euros en concepte d’abonats, la devolució seria de prop d’1,5 milions. Aquesta xifra ja indica que el que ingressarà el club de Montilivi per anar a jugar als Estats Units serà sensiblement superior. Sense que hagin transcendit dades, el Girona es podria embutxacar entre tres i quatre milions d’euros. I el Barça, que és la raó principal per exportar partits de primera als Estats Units, uns quants més.

L’horari i la copa

A diferència de les pretemporades, en què els horaris de les gires del Barça són a la tarda als Estats Units, quan a Catalunya ja és de matinada, la Lliga té molt clar que vol col·locar el Girona-Barça en una de les franges horàries habituals de cap de setmana. És més que probable que el partit es jugui cap a les 14.45 h o les 15 h, que a Catalunya serien les 20.45 h o les 21 h.

Un altre inconvenient és que durant la setmana del Girona-Barça hi podria haver les eliminatòries de quarts de final de copa, en què és molt possible que hi pugui ser l’equip blaugrana. I en el context del partit als Estats Units no s’ha d’oblidar que en una primera reunió de l’AFE els futbolistes també van amenaçar de fer vaga si els obliguen a jugar aquest partit al continent americà.

TARDA I NIT

La intenció és fixar el partit per a les 15 h d’allà, que serien les 21 h a Catalunya

DEVOLUCIÓ

A qui no vulgui anar ni al Camp Nou ni a Miami li tornaran el 40% del cost del carnet

A MIAMI, DE FRANC

El club disposarà de 1.500 places per anar i tornar en xàrter el dia de partit als EUA

El Hard Rock Stadium seria l’escenari

El Hard Rock Stadium de Miami, amb capacitat per a uns 65.000 espectadors, seria l’escenari del Girona-Barça. És l’estadi on aquest mes de juliol es va jugar el Manchester United-Real Madrid i la casa habitual de dos equips de futbol americà com són els Miami Dolphins (NFL) i els Miami Hurricanes (NCAA).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)