2a divisió FEF

Quan s’hi posen, carburen

2a divisió B. L’Olot surt descol·locat al terreny de joc, encaixa un 0-2 molt matiner però sap reaccionar i acaba mereixent la victòria contra un rival que va jugar amb un menys 45 minuts

Olot 2 At. Llevant 2

OLOT:Ginard, Barnils (Marc Nierga, 61’), Alan Baró, Carles Mas, Alfredo (Blázquez, 81’), Masó, Hèctor Simón, Guzmán, Pedro, Xumetra (Pep Chavarría, 67’) i Marc Mas.ATLÈTIC LLEVANT:Cárdenas, Javier Soler, Toni, Mongil (Genís, 46’), Álvaro Moreno, Fran Manzanara, Joan, Blesa, Christian (Hinojosa, 46’), Arturo Molina (Gil, 86’) i Manu Viana.GOLS:0-1 (3’) Joan. 0-2 (23’) Blesa. 1-2 (42’) Marc Mas, de penal. 2-2 (57’) Barnils.ÀRBITRE:De Ena Wolf.T.G.:a Guzmán, Barnils, Xumetra i Masó de l’Olot, i a Mongil, Genís, Molina i Soler de l’Atlètic Llevant.T.V.:directa a Álvaro Moreno (42’) de l’Atlètic Llevant.PÚBLIC:1.005 espectadors.

Els resultats seran més o menys bons però aquest Olot té caràcter i ahir, a casa, en plenes festes del Tura en va fer una senyora demostració. I és que l’Atlètic Llevant va colpejar ràpid i de manera contundent i gairebé sense saber com, el marcador reflectia un 0-2. Lluny d’abaixar els braços, l’Olot va persistir en una idea de joc que sembla que Raúl Garrido ja ha gravat amb foc en els seus homes i la lluita va tenir premi. Al final un punt, però en podien haver estat tres perquè els olotins van merèixer més.

La primera part de l’Olot va ser un voler i no poder. Els garrotxins tenien la idea al cap del que calia fer sobretot en atac però en defensa, les desconnexions en moments vitals van marcar els primers vint minuts. De fet, la situació es va tòrcer ben d’hora ja que en el minut 3, Ginard va sortir de l’àrea a intentar rebutjar la pilota amb tan mala fortuna que el refús va caure als peus de Joan. El granota, a porteria buida, no va fallar. Amb el 0-1 matiner, el filial del Llevant va demostrar tenir les coses ben clares i si en defensa aconseguien frenar les cavalcades de Xumetra, Guzmán o Alfredo per les bandes, la connexió entre els seus tres homes d’atac –Joan, Christian i Viana– feia anar de corcoll els garrotxins quan es trobaven. Precisament en una acció elèctrica per l’esquerra afavorida per la manca de contundència dels locals va arribar el 0-2 obra de Blesa (23’).

Una sacsejada

Arran d’aquesta situació, Raúl Garrido va moure fitxa i va passar a la defensa de quatre, col·locant Barnils al mig del camp. L’equip va guanyar consistència al darrere i també en la construcció, va créixer i la recompensa va arribar al límit del descans amb un penal d’Álvaro Moreno sobre Marc Mas que va suposar l’expulsió del defensa de l’Atlètic Llevant (42’). El golejador olotí no va fallar i tot quedava obert per a la segona meitat.

L’efervescència local del tram final del primer temps va tenir continuïtat en la represa quan, amb un home més, l’Olot es va fer amo i senyor del partit. En atac, els de Raúl Garrido van tancar el filial granota i a través d’una jugada embolicada a l’àrea resultant d’una falta lateral, Barnils, va restablir la igualada en el marcador (57’). Reforçats pel bon joc i pel marcador, les ocasions per culminar la remuntada no van trigar a arribar: Marc Nierga va tenir un un contra un amb el porter visitant que no va poder resoldre, i Marc Mas, amb un xut a les mans de Cárdenas també ho va intentar.

En els darrers instants, Guzmán va tornar a posar a prova el porter visitant amb un bon xut i Hèctor Simón va fer aixecar tot l’estadi amb una rematada que va topar amb una mà providencial de Cárdenas (79’). Al final, l’empat no es va moure, l’Olot ja suma cinc punts després de tres jornades però per sobre de tot destaca un equip amb un estil i actitud ben recognoscibles.

Hem merescut la victòria. Quan hem sabut reaccionar hem generat moltes ocasions de gol
Raúl Garrido
Entrenador de l’olot
A l’inici no hem entès ni valorat contra qui jugàvem i no m’ha agradat; ha faltat humilitat. Per sort la reacció ha estat molt bona.

Garrido torna al primer onze de la temporada

Tot i la victòria de la jornada anterior a Montilivi, el tècnic de l’Olot Raúl Garrido va apostar per l’equip inicial que va estrenar el curs fa quinze dies al municipal olotí contra el Cornellà. Respecte la setmana passada, les novetats en l’equip titular van ser Carles Mas i Pedro del Campo que van tornar a l’onze en el lloc de Blázquez i Jose.

Bon ambient en plenes festes del Tura a Olot

Tot i que la xifra d’espectadors no va ser la desitjada –uns 1.500–, el municipal d’Olot va viure un magnífic ambient en plena jornada de les festes del Tura. En total, 1.005 espectadors van veure el duel contra l’Atlètic Llevant, 103 menys que en el primer partit.