Girona

El cercle convuls de Portu

El murcià reapareixerà dilluns amb el Girona després del serial del traspàs frustrat al Sevilla

Es tornarà a encreuar amb el Celta, el primer equip i l’últim al qual va marcar un gol a primera divisió

Montilivi com a escenari i el Celta com a rival. El Girona ha mirat d’aprofitar la primera aturada per ajudar Portu a anar paint una marxa al Sevilla que el mateix Eusebio donava per feta. La confecció del calendari ha generat no només aquest llarg parèntesi just després del tancament del mercat, sinó també que el redebut de Portu un cop frenat el seu traspàs fos davant l’afició blanc-i-vermella i contra l’equip ideal per tancar el cercle. El Celta és l’equip contra el qual Portu va marcar el seu últim gol en la lliga, fa sis mesos i mig. I, per fer-ho encara més rodó, els gallecs van ser els primers a tastar la fam golejadora del murcià, encarregat de tallar una sequera dels gironins en un partit boig a Balaídos (3-3), fa gairebé un any. Després de viure dies molt convulsos, especialment els últims abans del tancament del mercat, Portu tindrà dilluns l’oportunitat de treure’s l’espina i recuperar el protagonisme que ha tingut sempre com a futbolista blanc-i-vermell.

Una execució magistral de l’estratègia, en un córner servit per Granell amb assistència des de l’àrea petita de Carles Planas, va donar al Girona els tres punts contra el Celta. Era el dimarts 27 de febrer, i Julen Lopetegui –aleshores seleccionador espanyol– agafava apunts de Portu, que acabava de celebrar el seu onzè gol en la lliga. Era el punt àlgid del murcià, capital per entendre l’energia i l’empenta amb què el Girona havia arribat a primera. En cinc mesos, des de l’1-1 del 29 de setembre a Balaídos, Portu havia superat la desena de gols i havia aconseguit enlluernar tothom.

Des del Girona-Celta, Portu va veure com s’apagava la seva inspiració davant de porteria i va encadenar tretze jornades sense marcar. Tot i això, va ser un dels futbolistes susceptibles de rebre propostes interessants durant l’estiu. Renovat en plena etapa prolífica fins al juny del 2022, Portu va ser seduït per Pablo Machín, que se’l va voler endur al Pizjuán. Però el Girona es va fer valer, el Sevilla no va deixar anar la cartera i un traspàs que per moments semblava cantat es va estroncar. Des que es va trencar tot, els companys i l’entrenador no han parat d’enviar-li missatges de suport per animar-lo i protegir-lo, senyal que ho ha passat malament. L’escalf que ha rebut al vestidor es reproduirà dilluns, en el primer contacte amb l’afició blanc-i-vermella després del serial. Montilivi i el Celta, des de perspectives oposades, l’esperen.

MÉS DE MIG ANY

L’últim gol en lliga de Portu, el 27 de febrer, va valer per fer caure el Celta a Montilivi

MONTILIVI

Protegit i lloat per companys i tècnics, dilluns s’espera també el caliu de l’afició

EL CELTA, VÍCTIMA

Va condensar els 11 gols a primera en cinc mesos, començant pel de Balaídos
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)