2a divisió FEF

Molt més filials que abans

Menys edat. El Barça B i el Peralada se les hauran aquest diumenge amb dues plantilles que no tenen res a veure amb les del curs passat després de l’aposta clara per rejovenir l’equip

Mentre el Girona i el Barça busquen la manera de jugar el seu partit de lliga a Miami, aquest diumenge el Miniestadi presenciarà un duel de segona B entre els seus dos filials que promet ser d’allò més interessant, ja que tant el Barça B com el Peralada no han començat el curs amb grans resultats però amenacen amb anar creixent amb el pas de les jornades fins a convertir-se en dos equips potents de la categoria. Que s’esperi més d’ells, de fet, no és res estrany, ja que les dues plantilles han estat objecte d’una revolució aquest estiu amb l’aposta dels dos clubs per rejovenir l’equip, després d’afrontar el curs passat amb una plantilla gens típica d’un filial per la presència de jugadors més experimentats.

La gran decisió del Barça B i el Peralada aquest estiu ha estat prescindir de tots els jugadors que no eren sub-23. Curiosament, el curs passat els dos equips van alinear en algun moment set futbolistes majors de 23 anys, però ara ja no en tenen ni un a la plantilla, fet que ha provocat una disminució dràstica de la mitjana d’edat. En el cas del Barça B aquest descens s’ha fet visible en la mitjana d’edat dels jugadors més habituals –entre els 11 més utilitzats ha baixat de 21,45 a 19,63 anys–, ja que el curs passat hi va haver molts juvenils que van disputar molt pocs partits i van fer baixar la mitjana d’edat global. A Peralada, en canvi, l’onze titular és una mica més veterà que el curs passat, però la mitjana de tota plantilla ha caigut en picat, passant dels 21,42 als 19,77 anys.

Condicionants diferents

El canvi de tendència té una explicació diferent per a cada club. En el cas del Barça hi ha una marcada voluntat de l’àrea esportiva d’aprofitar més i millor el talent de la Masia. El fet que l’equip hagi baixat una categoria, d’altra banda, també facilita la integració de futbolistes amb qualitat però sense experiència en el futbol professional o semiprofessional. Javi García Pimienta, en tot cas, sempre ha tingut molt clar que no cal buscar fora el que hi ha a casa. “Amb la base que teníem del juvenil era claríssim que calia donar continuïtat als nanos, que s’ho han guanyat per nivell i per qualitat”, explicava recentment l’entrenador blaugrana, que considera un avantatge comptar amb un grup de futbolistes amb els automatismes ja apresos: “Sempre he cregut en la gent de casa i, si tenim la sort de poder comptar amb una base que puja junta des de fa temps, encara millor, ja que això facilita les coses i la seva integració.”

D’altra banda, a Peralada el canvi ha arribat després de tancar una etapa d’èxits. Els dos primers anys de filiació amb el Girona van servir per ascendir l’equip a segona B i després, la temporada passada, consolidar-lo. Aquest pas es va fer amb una plantilla que acompanyava la joventut amb jugadors més bregats. Ara, un cop assentats a la categoria de bronze, el Girona mira més que mai a Peralada –fins a cinc jugadors amb fitxa del filial han anat convocats amb el primer equip aquest inici de curs– i per això “tots els jugadors han de ser sub-23, llevat que algú doni un plus molt important”, tal com reconeixia el director esportiu Ivan Hammouch a l’estiu. La prova són els cinc jugadors que han arribat a Peralada del juvenil a banda de Jofre i Pachón, que aquest curs encara són juvenils.

LES VALORACIONS

Amb el nivell que tenien els jugadors del juvenil, era claríssim que calia donar-los continuïtat
Javi García Pimienta
ENTRENADOR DEL BARÇA B

LA GRAN APOSTA

Llevat que hi hagi un futbolista que ens doni un plus molt important, tots han de ser sub-23
Ivan Hammouch
director esportiu del peralada
Els dos equips han passat de tenir set jugadors majors de 23 anys a no tenir-ne absolutament cap
Deu jugadors del Barça B eren del juvenil el curs passat i cinc del Peralada eren del Girona juvenil

Un duel sense precedents

El Peralada visitarà per primer cop en lliga el Miniestadi, ja que l’equip xampanyer sempre ha estat com a mínim una categoria per sota del Barça B. L’únic curs que van estar a punt de coincidir va ser el 2007/08, quan el filial blaugrana va jugar a 3a. Els xampanyers, però, havien descendit a 1a catalana l’any abans després de cinc cursos a 3a.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)