Girona

Un límit salarial estable

En la zona baixa. El Girona té el quart límit salarial més baix de primera, només supera els acabats d’ascendir, i sense grans ingressos extraordinaris la xifra no creix de manera important

La LFP va publicar ahir els límits salarials dels 42 equips que competeixen en el futbol professional de l’Estat espanyol, i, en la segona temporada del Girona en la màxima categoria, la seva xifra es manté força estable respecte al curs passat. Si fa un any l’import que es va fer públic va ser de 31,1 milions d’euros, ara els números s’enfilen fins als 36,7 milions d’euros. En total, uns 5,6 milions més per afrontar la segona temporada entre els millors, un import que no ha servit per poder fer grans operacions, ja que amb les renovacions i millores de contractes realitzats, els pagaments per quedar-se en propietat homes com Mojica i Muniesa i els costos ordinaris de la plantilla, el marge per destinar a fer incorporacions ha estat força escàs.

Amb aquestes dades, el Girona se situa en la quarta posició més baixa de primera divisió pel que fa al límit salarial i només deixa per sota seu els tres clubs que han fet el salt procedents de la 2a divisió A: el Rayo Vallecano, amb 33 milions; l’Osca, amb 29, i el Valladolid, amb 23,8 milions de límit salarial. Es produeix la situació que un equip de la 2a divisió A amb una llarga trajectòria en la màxima categoria com és el Màlaga té un límit salarial –25,24 milions d’euros– superior al del Valladolid.

Sense sorpreses

Segons expliquen fonts de la LFP, el límit salarial és l’import màxim que cada club pot consumir durant una temporada i inclou la despesa en salaris dels futbolistes, però també el cost del cos tècnic i dels filials. Els clubs han de presentar un pressupost a la Lliga amb una proposta de límit salarial, i és la Lliga qui valora o rectifica la xifra amb l’objectiu de garantir l’estabilitat financera de l’entitat. En aquest sentit, una compra o una venda important d’un futbolista pot fer variar el límit salarial. En el cas del Girona, superat el mercat de fitxatges i sense haver fet grans vendes, aquest límit pràcticament s’ha exhaurit. Que no hi hagi hagut sortides de futbolistes amb salaris importants o que hagin aportat quantitats destacables a través del traspàs tampoc ha fet variar considerablement la xifra respecte al curs anterior.

Una xifra ben diferent han pogut presentar clubs que la temporada passada es movien per la zona del Girona: és el cas del Llevant, que fa un any estava per sota del club de Montilivi amb 32,29 milions de límit salarial i el límit del qual s’ha disparat aquest estiu, després de la venda de Jefferson Lerma per uns 30 milions d’euros, fins als 52,3 milions. El Leganés, amb un augment de 18 milions, ha viscut una situació similar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)