Girona

Eusebio Sacristán

Entrenador del Girona

“Hem de buscar les virtuts amb determinació”

Eusebio Sacristán tornarà a trepitjar aquest vespre el Camp Nou, on va créixer com a futbolista. Com a tècnic, ha ocupat tres cops la banqueta visitant –amb la Real Sociedad– i n’ha sortit amb derrota. “Jugar al Camp Nou sempre és difícil, sempre són partits complicats”, explicava el de La Seca només d’entrar a la sala de premsa de Montilivi, després de l’últim entrenament del Girona. Eusebio, però, és partidari de no arronsar-se: “Has de pensar molt com afrontar el partit i prendre una decisió, i amb aquesta decisió, jugar amb determinació.” El Girona en va sortir escaldat fa mesos (6-1) en una versió molt atrevida, segurament massa, tal com reconeixia Granell. “No hi ha res que t’assegura que les coses puguin sortir bé. Has d’escollir una manera i afrontar-ho amb determinació. És la nostra idea per a aquest partit. Pensar en les nostres fortaleses i virtuts i anar amb determinació a mirar d’aprofitar-les, sabent que hi haurà moltes dificultats. Ens enfrontem a un equip molt fort i és molt difícil sorprendre’ls”, va reconèixer Eusebio.

Després de dues victòries amb l’esquema de joc de Machín, i contra equips que també van voler la pilota, té tot el sentit que Eusebio repeteixi plantejament. “Hem aconseguit dues victòries seguides contra rivals que han pres la iniciativa. Ens hem fet forts defensivament i hem aprofitat una de les nostres virtuts, les situacions de contra. Amb rivals que et dominen, tenir el centre de la defensa ben protegit, amb tres centrals, ens ha anat molt bé. És una possibilitat bona perquè habitualment el Barça és el que domina”, va indicar l’exentrenador del filial blaugrana. Va voler deixar una porta oberta –“és probable que el Barça ens pugui obligar a haver de seguir amb aquesta idea o podem plantejar-ne una altra diferent per sorprendre’ls”– però res fa pensar que hi hagi canvi d’esquema. Una altra cosa és que faci algun retoc, com reforçar el centre del camp. En qualsevol cas, Eusebio manté que l’equip ha de fer un pas endavant amb la pilota als peus, encara que no sigui el millor escenari per guanyar la possessió: “Per discutir-li la pilota no, però sí que és una bona oportunitat per saber que el millor que podem fer per evitar que ens ataquin contínuament és tenir la pilota. És una de les maneres que tens per intentar treure potencial al Barça, i ha de ser una de les consignes. Després, ja veurem el temps que som capaços de tenir-la, però ha de ser la nostra intenció. És una bona oportunitat per posar a prova la nostra valentia, el nostre atreviment.”

Eusebio sap que costa fer mal al Barça al Camp Nou. “És molt difícil. Però en futbol tot és possible. Segur que tenim alguna possibilitat, i l’hem de buscar amb determinació. Potser és una, dues o tres, sobre cent o sobre mil. Encara que siguin petites, n’hi ha. I ho hem d’intentar aprofitar. No hi ha coses impossibles.”

L’impacte de l’escenari

No serà la primera visita del Girona, però el Camp Nou imposa. “Sempre és més fàcil jugar-hi com a local”, deia Eusebio, amb un somriure. “Recordo els primers cops amb el Valladolid, és un estadi que t’impressiona. La segona vegada és una mica més fàcil, i la següent, més. Intentarem que l’experiència ens serveixi. Com més tranquil estàs, millor et surten les coses. Com menys impressionat estàs i com més atreviment i valentia hi poses, més possibilitats de fer patir el rival. És la mentalitat. Fora nervis, fora impressions, i a jugar a futbol. Tenim grans jugadors que han demostrat que són capaços d’enfrontar-se a qualsevol equip. Eusebio, que va assegurar que no s’havia mirat el 6-1 del curs passat per agafar-lo com a referència, també va ser molt breu quan se li va preguntar si haver parlat tant del partit de la segona volta –de si es juga a Miami o no– just la setmana del duel al Camp Nou ajuda o perjudica l’equip. “A fora, no ho sé. Però a dins, no n’hem parlat gens, d’això”, va sentenciar.

LES POSSIBILITATS

“Encara que siguin petites, n’hi ha. En futbol, no hi ha coses impossibles”

EL REPTE

“És una bona oportunitat per posar a prova la nostra valentia i atreviment”

LA POSSESSIÓ

“No la discutirem al Barça, però per restar-li potencial ens pot ajudar tenir la pilota”

EL CAMP NOU

“Els primers cops impressiona. Però com més tranquil estàs, millor et surten les coses”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)