Reus

L’orgull no és suficient

Reus. L’equip roig-i-negre ofereix una imatge combativa, ja que iguala un 0-1 en contra, però acaba perdent contra un Granada amb més pólvora

reus 1 granada 2

REUS:Edgar Badia; Shaq Moore (Bastos, 59’), Catena, Olmo, Borja Herrera; Gus Ledes; Martí Vilà (Rubén Enri, 59’), Juan Domínguez, Mario Ortiz, Alfred Planas; i Miguel Linares.GRANADA:Rui Silva; Víctor Díaz, Germán, Martínez, Álex Martínez; Fede San Emeterio, Montoro; Vadillo (Fede Vico, 80’), Antonio Puertas (Quini, 87’), Álex Pozo; i Adrián Ramos (Rodri, 65’).GOLS:0-1 (28’) Víctor Díaz. 1-1 (49’) Linares. 1-2 (75’) Antonio Puertas.ÀRBITRE:Pérez Pallás (col·legi gallec).T.G.:Als locals Gus Ledes i Bastos, i als visitants Aarón i Montoro.PÚBLIC:2.475 espectadors.

El Reus-Granada era un David contra Goliat. A l’estadi municipal, però, no va passar el mateix que en el passatge bíblic. Res a veure. El gegant va matar el petit i l’equip del Baix Camp van encadenar dues derrotes per primer cop aquesta temporada. Ningú no podrà dir que els roig-i-negres no són un conjunt valent i amb orgull, però aquests atributs, per si sols, no et garanteixen res de res. El futbol és un joc de quirats. Qui en té més en les seves files, ho té més fàcil per guanyar. I amb un bloc deslluït per l’enrenou amb el sostre salarial i les lesions, el Reus no va poder rascar res contra un Granada amb molta pólvora. Prou en van fer els de Xavi Bartolo igualant en l’inici del segon temps un 0-1. Va ser la petita gesta del dia. Malauradament, de gestes no es viu i el bloc del Baix Camp acabarà la jornada més mal classificat que com la va començar.

El Granada va intentar aprofitar des del primer minut el panorama de baixes amb què va arribar el Reus al partit. La consigna del quadre andalús era clara: mirar d’obrir la llauna al més aviat possible, conscient del cop psicològic que això podia suposar per al conjunt de casa. Així, els blanc-i-vermells van prendre la iniciativa del partit i van acaparar ocasions contra un Reus que es defensava com podia però es mostrava imprecís. D’arribades clares, això sí, n’hi va haver poques i les va resoldre bé Edgar Badia. Malauradament, el porter barceloní no va poder fer res per evitar el 0-1. Va arribar en el 28 i va ser obra de Víctor Díaz. El lateral va rebre una pilota lluny de l’àrea, va veure que ningú no el pressionava i va etzibar un xutàs ajustat al pal que va sorprendre tothom. Tocava remar contra corrent.

Reacció insuficient

Després de la represa, el Reus va sortir a mossegar i la tendència del partit va canviar. Ho va fer sobretot arran de l’empat (49’). Linares va aprofitar un regalet de Rui Silva –el porter no va blocar una pilota fàcil–per batre’l a pler. Després del gol van venir bons minuts del conjunt roig-i-negre, però va mancar precisió per generar perill clar i, a poc a poc, la qualitat del Granada va anar imposant-se. Així, després d’un parell d’avisos de Vadillo i Rodri, Antonio Puertas va marcar l’1-2 definitiu connectant amb el cap una bona centrada d’Álex Pozo. Aquest cop, malgrat els intents insistents del Reus els darrers compassos, resultaria definitiu.

En la primera part, han estat millors que nosaltres, però en el segon temps, hem dominat nosaltres. Un empat hagués estat el resultat més just
No és cap excusa, però l’estat de la gespa és lamentable i fa temps que lluitem contra això
Xavi Bartolo
ENTRENADOR DEL REUS

Una llista amb només disset noms

Que la situació del Reus és atípica ho demostra una dada demolidora tenint en compte que l’equip competeix en el futbol professional: Bartolo va configurar una llista de només disset noms. A la banqueta, doncs, hi havia un futbolista menys dels que podia tenir. De fet, les nombroses baixes i els problemes amb les inscripcions, que han fet que comptar amb joves del filial sigui una tònica, van propiciar que, ahir, en la convocatòria, només onze jugadors –un és el porter suplent– tinguessin fitxa del primer equip.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)