Girona

A Vitòria per Fires

La copa. El Girona jugarà els setzens de final contra l’Alavés, amb l’anada a Mendizorrotza el 31 d’octubre, entre els duels de lliga contra el Rayo i el València. La tornada no serà fins al desembre

No serà cap dels cinc equips de segona A que li podien tocar, ni tampoc un dels que tenen més cartell dels de primera que no disputen competició europea. L’Alavés, un conjunt d’un potencial similar, és el rival del Girona en els setzens de final de la copa. A diferència de la temporada passada, en què l’anada va ser a Montilivi –el Llevant hi va encarrilar l’eliminatòria–, els blanc-i-vermells tindran el teòric avantatge de jugar la tornada a casa d’una eliminatòria amb un llarg parèntesi entre tots dos partits. L’anada, a Mendizorrotza, està programada en plenes Fires de Girona, el dimecres 31 d’octubre (20.30h). La tornada a Montilivi no es disputarà fins a la setmana del 5 de desembre, encara sense horari definit.

El Girona no ha anat més enllà dels setzens de final en la copa des que juga a Montilivi, el 1970 (va accedir als vuitens el curs 1948/49). Arribarà a vuitens si elimina l’Alavés, tot i que el premi d’avançar en la competició contrasta amb la càrrega que provocarà en les eliminatòries posteriors. Perquè tant els vuitens com els quarts de final es concentren en un mes de gener sense treva per als equips que van superant eliminatòries. Caldrà veure quins efectes tindria superar eliminatòries per a una plantilla curta com la dels gironins. D’entrada, la copa ha de servir per veure futbolistes que han tingut poc protagonisme en la lliga, tal com explica el director esportiu, Quique Cárcel: “Crec que és positiu que ens toqui un equip de bon nivell. Al cap i a la fi, també podrem veure potser jugadors que encara no els hem vist gaires minuts. Sempre és positiu el fet que aquests partits siguin d’un nivell competitiu alt.” Cárcel s’imagina una eliminatòria igualada.

L’anada a Mendizorrotza arribarà entre el Girona-Rayo Vallecano a Montilivi –dissabte 27, 13 h– i la visita dels blanc-i-vermells a Mestalla, el dissabte 3 de novembre (18.30 h). Per al conjunt d’Abelardo, la setmana carregada l’enxamparà a casa o ben a prop, ja que el diumenge 28 rep el Vila-real i al cap d’una setmana visita l’Eibar. La tornada està programada per a la setmana del 5 de desembre, després de la visita de l’Atlético a Montilivi i dies abans de jugar a San Mamés contra l’Athletic.

Vells coneguts

El Girona s’ha trobat l’Alavés a segona B, a segona A i a primera divisió, amb una remuntada sagnant dels vitorians a Montilivi en l’estrena d’Abelardo (2-3) i un triomf dels blanc-i-vermells en la 33a jornada de lliga, el dia que Pablo Machín –el partit era un dijous, tres dies abans de rebre l’Espanyol– va revolucionar l’alineació inicial (1-2). En la copa, també hi ha un precedent entre tots dos conjunts. Va ser la temporada 2013/14, amb Ricardo Rodríguez a la banqueta. En la tercera eliminatòria, a partit únic disputat a Montilivi, tant els 90 minuts com els 30 de la pròrroga van acabar sense gols. El desenllaç es va decidir en la tanda de penals, on Jorge Palatsí, habitual suplent d’Isaac Becerra, va ser clau en aturar dos llançaments de penal dels vitorians. Jonas Ramalho i Pere Pons, encara en el Girona, van jugar aquell partit de titulars. Els blanc-i-vermells arribaven als setzens de final, en què el Getafe els va eliminar, amb un 5-1 en la tornada que va ser la sentència per a Ricardo Rodríguez.

REACCIONS

DIMARTS 30 D’OCTUBRE:
Ebre
(2a B)
-València
19.30h
Lugo
(2a A)
-Llevant
19.30h
Leganés-Rayo
20.30h
ST.ANDREU
(3a)
-Atlético
21.30h
DIMECRES 31 D’OCTUBRE:
Melilla
(2a B)
-R.Madrid
19.30h
Còrdova
(2a A)
-Getafe
20.30h
Alavés-GIRONA
20.30h
Mallorca
(2a A)
-Valladolid
20.30h
C.Leonesa
(2a B)
-BARÇA
21.30h
Athletic-Osca
ajornat
DIJOUS 1 DE NOVEMBRE:
Sporting
(2a A)
-Eibar
12.00h
Villanovense
(2a B)
-Sevilla
16.15h
Celta-Real Sociedad
16.15h
Almeria
(2a A)
-Vila-real
18.30h
Cadis
(2a A)
-ESPANYOL
18.30h
Racing
(2a B)
-Betis
20.45h

EL CONTEXT

Els gironins visitaran l’Alavés tres dies abans de jugar a Mestalla, el 3 de novembre

PREMI O CÀSTIG

Classificar-se per a vuitens és assolir el sostre però generaria un gener molt dens

PRECEDENT

El Girona va eliminar l’Alavés fa cinc anys, a partit únic i amb Palatsí d’heroi
L’Alavés ha arrencat molt bé en la lliga i és a la zona alta. Haurem de saber competir, pensant en tots dos partits

A GIRONA

Que ens toqui un equip de bon nivell és positiu per poder veure jugadors que no han tingut encara gaires minuts
Quique Cárcel
DIRECTOR ESPORTIU DEL GIRONA
És un equip més o menys de la nostra lliga i veig una eliminatòria molt oberta. Que la tornada sigui a casa és positiu
La tornada serà just després del partit a Montilivi contra l’Atlético de Madrid
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)