Girona

Yassine Bounou no para de créixer

El porter marroquí viu el millor moment de la seva carrera després d’experimentar un creixement exponencial des que va debutar a primera amb el Girona, no fa ni 13 mesos

Amb només 27 anys, Bounou acaba al juny contracte amb el Girona i és una de les bicoques del mercat

Si no renova, Quique Cárcel haurà de fitxar dos porters perquè Iraizoz sortirà de Montilivi

Gairebé de sobte ha aflorat el millor Bounou. Fins fa poques setmanes, hi havia debat en la porteria del Girona. No pas sobre si havia de ser titular ell o Gorka Iraizoz, sinó sobre si els pals estaven ben protegits per les mans del marroquí, un porter més sobri que espectacular i més proper al 6,5 o al 7 que no pas al 8,5 o al 9.

No hi ha cap dubte, però, que l’actuació de dissabte passat a Mestalla ha situat Bounou en un graó superior. Amb mitja dotzena d’aturades prodigioses, dels tres punts que es va endur el Girona de València, almenys 2,5 se li haurien de poder computar directament a ell. També un percentatge important de l’empat a Anoeta, dues setmanes abans.

La renovació, encallada

La millor versió de Bounou ha arribat quan el marroquí tindrà ben aviat carta blanca per negociar el seu futur amb qui vulgui. El porter acaba contracte el pròxim 30 de juny i si el Girona no se n’ha sortit fins ara amb la seva renovació –a l’estiu, just abans del mundial, semblava molt ben encaminada–, és més complicat que ho aconsegueixi ara que el porter ha fet un salt qualitatiu molt important. Bounou té 27 anys –cap edat per a un porter– i l’equip que el vulgui li podrà fer una molt bona oferta perquè no haurà de treure el talonari per pagar traspàs. Bounou compleix la tercera i última temporada a Montilivi després que el club de Montilivi el fitxés el 2016 de l’Atlético amb la fórmula del 2+1. No s’ha de descartar que el club colchonero (tenia garantit un percentatge d’un hipotètic traspàs, si s’hagués produït) pugui ser un dels destins de Bounou, tot i que els de Simeone tenen la porteria perfectament coberta amb Oblak i Adán.

Quique Cárcel podria estar davant un déjà vu en cas que no pogués renovar Bounou. Ja s’hi va trobar l’estiu del 2016 després de la marxa d’Isaac Becerra al Valladolid (no volguda pel Girona) i també la de Germán Parreño. La història es podria repetir, perquè el que és segur és que Gorka Iraizoz (el primer fitxatge del Girona a primera divisió) no continuarà a Montilivi i s’haurà de veure si José Aurelio Suárez madura prou per fer el gran salt i ser un dels dos porters de la plantilla del curs 2018/19.

Creixement exponencial

Yassine Bounou no va tenir uns inicis fàcils a Montilivi després d’aterrar-hi. Machín va confiar en ell d’entrada la temporada 2016/17, però a partir de la jornada 14 va donar la titularitat a René, indiscutible entre el desembre i el març. El marroquí va tornar a sota els pals a l’abril, però en la temporada de l’ascens a primera els dos porters van jugar els mateixos partits (21).

En el debut a primera divisió, Pablo Machín va apostar d’entrada per Gorka Iraizoz i va mantenir el navarrès les vuit primeres jornades de lliga. El tècnic de Gómara va decidir fer el canvi de porter en la jornada 9 (Gorka havia encaixat 13 gols en vuit partits) i el 23 d’octubre del 2017 Yassine Bounou va debutar a primera divisió a Riazor, en el triomf del Girona contra el Deportivo (1-2).

Des d’aquell dia fins avui, Bounou s’ha fet seva la porteria del Girona i dissabte a Mestalla va jugar el seu 41è partit consecutiu com a titular. D’aquests duels, només es va perdre 45 minuts al Wanda Metropolitano, quan va ser substituït en el descans per molèsties musculars.

La temporada passada, Bounou va tancar-la amb 30 partits i 46 gols encaixats (1,5 gols per partit). El porter ha millorat lleugerament els números en l’arrencada del segon any del Girona a primera. Ha encaixat 14 gols en 11 jornades (1,27 per partit) i ha mantingut quatre vegades la porteria a zero.

Pel que fa a la selecció del Marroc, on és habitual ja des de fa uns quants anys (des de les categories inferiors), Bounou no va jugar gens en el mundial de Rússia després que el seleccionador apostés per un suplent de segona (Munir, del Numància, ara al Màlaga). De mica en mica, Bounou també guanyat protagonisme amb la seva selecció.

EN ESTAT DE GRÀCIA

Ha estat decisiu en els dos últims partits a camp contrari, a Anoeta (0-0) i, sobretot, a Mestalla (0-1)

DIFICULTATS

El Girona negocia des d’abans de l’estiu la seva renovació, però no se’n surt i serà difícil que ho faci

A 1A DIVISIÓ

Des que Machín el va fer debutar a Riazor enllaça 41 titularitats i només s’ha perdut 45 minuts

AMB EL MARROC

Va ser el suplent de Munir en el mundial, però està guanyant terreny al porter del Màlaga
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)