2a divisió FEF

2a divisió B

Amb peus d’argila

El Múrcia, que va rebentar el mercat d’estiu signant grans contractes als millors jugadors, no ha pagat ni una mensualitat

El consell ha dimitit i Toni Hernández, exdirector esportiu del Badalona i el Sabadell, ha hagut de sortir enmig de l’escàndol

Bona part dels secretaris tècnics i directors esportius catalans de la segona B es lamentaven quan s’adreçaven als representants dels millors jugadors de la categoria i rebien una negativa perquè ja tenien una oferta del Múrcia. A l’estiu, el conjunt pimentonero no s’estava de res. Salaris per sobre dels 100.000 euros anuals, pagaments per endavant de prop de 50.000 euros a l’estiu, clàusules de rescissió abonades i un llarg etcètera. Però la festa no ha durat ni tres mesos. Els jugadors no han cobrat ni una nòmina des que van arribar i els dirigents han hagut de sortir per la porta del darrere. Entre ells, un conegut del futbol català: l’exdirector esportiu del Sabadell i del Badalona, Toni Hernández.

L’arribada d’Hernández, a través de la marca Hummel com a patrocinadora tècnica de l’entitat, no ha estat gens reeixida. Els futbolistes van manifestar-se dissabte passat, després que Hernández els comuniqués minuts abans de començar el partit que no tenien els diners que els havien promès. D’aquesta manera, va explotar la caixa dels trons en el setè classificat del grup quart de segona B, que ara viu una situació molt delicada.

Poden marxar

La llei determina que a partir del tercer mes d’impagament, el jugador és lliure de marxar a qualsevol altre equip sense abonar cap compensació econòmica. Podria ser el cas dels quatre jugadors catalans de l’equip, Víctor Curto, Àlex Corredera, Sergio Maestre i Manel Martínez, que l’estiu passat van ser àmpliament perseguits per equips del país però que van acceptar les condicions impossibles que els oferia el Múrcia sobre el paper.

Amb els jugadors manifestant-se àmpliament en contra del consell d’administració i amb l’afició als carrers, tota la cúpula ha hagut de dimitir, inclòs Hernández, enmig d’un episodi que va fer esclatar els 11.000 abonats de l’entitat. “Ens hem trobat les arques de l’entitat buides”, ha manifestat un dels consellers nous. Ni rastre dels diners dels abonaments, entrades o cap altre ingrés. Aquests diners van anar a parar, segons va descobrir La Verdad de Murcia, a l’empresa Puro Futbol Consulting, del qual Toni Hernández és l’apoderat. En el passat Hernández havia utilitzat aquesta empresa per cobrar els sous en els anteriors equips on havia estat, però ara aquesta companyia ha servit també per desviar els diners que pertanyien al Múrcia. Encara s’ha de comprovar si aquesta circumstància forma part d’un acord comercial entre el club i l’empresa o bé si s’ha fet per evitar embargaments o mesures similars.

Ni seguretat ni gespa
La situació dramàtica del Múrcia no s’acaba en els futbolistes i treballadors. Ahir es va saber que els deutes que l’entitat manté amb l’ empresa de seguretat provocaran que no hi pugui haver vigilants en el sempre tens derbi contra el Cartagena, que es disputarà la setmana que ve. A més, l’empresa que té cura de la gespa, Royalverd, també s’ha plantat i els futbolistes s’estan entrenant en terrenys de joc molt malmesos.
55
milions
d’euros és el deute acreditat del Múrcia.
4
jugadors
catalans té a les seves files l’equip. Curto, Corredera, Maestre i Manel poden quedar lliures per llei, ja que fa tres mesos que no cobren les mensualitats acordades.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)