Girona

La sèrie de l’acceleració

El Girona buscarà demà contra el Leganés la tercera victòria seguida en la lliga, que li donaria molt d’impuls en la classificació

Els 9 punts de 9 de possibles són el sostre de l’equip a primera divisió, en dues sèries diferents la temporada passada

El Girona té demà l’oportunitat de fer un salt molt notable i assolir un avantatge de deu punts respecte al divuitè classificat. Per aconseguir-ho, l’equip d’Eusebio Sacristán necessita superar el Leganés i encadenar la tercera alegria en la lliga, cosa que li serviria per igualar el sostre de victòries consecutives des que competeix a primera divisió. Fer nou punts de nou de possibles, com en dues fases diferents de la temporada passada, i acumular 19 punts després de 12 jornades permetria arribar ple de tranquil·litat i confiança a la tercera aturada de la lliga.

Dues i dues

Les quatre victòries que acumula el Girona en la lliga han arribat en dues sèries de sis punts seguits. La primera gran alegria va ser a l’estadi de la Ceràmica, amb l’estrena de Stuani (0-1). Al cap de 17 dies –després del primer parèntesi de la competició–, els blanc-i-vermells van celebrar el primer triomf a Montilivi, contra el Celta, amb dos gols de Stuani i un d’Alcalá (3-2). El ple de punts es va trencar, però no pas amb una decepció, perquè el següent resultat va ser el 2-2 històric al Camp Nou, amb un altre doblet de Stuani. Entre la segona i la tercera victòria del curs, els gironins han viscut l’etapa més improductiva (cinc jornades sense guanyar, amb 3 punts de 15 de possibles). L’últim, però, va ser l’empat sense gols al camp de la Real Sociedad, que Eusebio considera punt de partida d’un equip més sòlid, més competitiu i més convençut de la línia que ha de seguir, un cop definida la proposta de joc.

Un rècord més moderat

En una competició més igualada i sense equips que s’allunyin gaire de la resta com en anys anteriors, no n’hi ha cap que hagi arribat a enllaçar cinc victòries (en aquest mateix punt de la competició, el Barça i el València n’havien encadenat set). El sostre del curs és ara compartit pel Barça, el Llevant, el Valladolid i el Sevilla, amb sèries –ja tancades– de 12 punts de 12. Dels que n’han lligat dues, el Girona és l’únic amb dues sèries. I hi ha vuit equips que ni tan sols han celebrat dos triomfs seguits.

Havia lligat una altra ratxa de dos triomfs, trencada amb l’empat de mèrit al Camp Nou
8
dels 20 equips
de primera no han pogut enllaçar encara dues victòries en la lliga
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)