Girona

Un desert rere Cristhian Stuani

El Girona troba a faltar els gols de Choco Lozano i Doumbia, que encara no s’han estrenat i que augmenten la ‘Stuanidependència’ que té l’equip en la punta d’atac

L’uruguaià, encara minvat físicament i que ja fa més d’un mes que no marca, ha fet 8 dels 13 gols del conjunt gironí (61,5%), que també espera més aportació dels migcampistes en espera del retorn de Portu

En el futbol, i sobretot a primera divisió, encertar-la amb la nòmina de davanters sempre sol ser clau a l’hora d’assolir els objectius de la temporada. Pel que fa al Girona, en el seu segon curs a l’elit continua tenint una excessiva Stuanidependència, i és que els números parlen per si sols. El davanter uruguaià ha marcat 8 dels 13 gols de l’equip (un 61,5%), els mateixos que Iago Aspas (Celta) i només un menys que els actuals pitxitxis de la lliga, els blaugrana Messi i Suárez (9). Uns números que, si bé confirmen que el Girona té la sort de tenir un dels millors davanters del campionat, encara magnifiquen més l’escassa productivitat dels seus companys d’equip.

Després de Stuani el segon màxim golejador del conjunt gironí és Portu, que tot just fa tres jornades va aconseguir trencar la seva particular mala ratxa de cara a gol marcant un doblet contra el Rayo Vallecano, el mateix partit en què el murcià es va lesionar. Pere Pons (un), Pedro Alcalá (un) i Borja García (un) són els altres tres golejadors del Girona fins aquest moment.

Desafortunats

El principal problema del Girona amb el gol el trobem quan repassem l’estadística dels altres davanters de l’equip, sobretot Choco Lozano i Seydou Doumbia, que encara no s’han estrenat i que en les seves participacions no han ofert el nivell esperat. Pel que fa a Choco, el davanter ha disputat 330 minuts en vuit partits, tres com a titular. L’hondureny, de vegades situat a la banda, ha ofert detalls de velocitat i rematada –dissabte passat va fer un pal contra el Leganés–, però sempre li ha faltat acabar de rematar la feina. Arribat en el passat mercat d’hivern procedent del Barça B –el Girona va pagar al voltant d’un milió i mig d’euros pels seus serveis–, a Lozano també li va costar veure porteria en mig any la temporada passada, quan va marcar un gol en 14 partits de lliga (477 minuts). Tot i així, la direcció esportiva gironina continua confiant en la projecció del futbolista, de 25 anys i amb contracte fins al 2022.

També en el punt de mira hi ha Doumbia, arribat en els últims dies del mercat d’estiu i un vell desig de Quique Cárcel. L’ivorià va firmar lliure per tres anys després de no tenir lloc a l’Sporting de Portugal i estava cridat a ser un jugador important en els esquemes del tècnic, Eusebio Sacristán, però de moment res de res. Fins aquest moment Doumbia, de 30 anys, només ha disputat 143 minuts repartits en cinc partits, sense gol i en algunes ocasions demostrant un rendiment preocupant. De fet, l’atacant no ha jugat ni un sol minut en cinc partits, entre els quals hi ha l’últim contra el Leganés a Montilivi i amb empat a zero en el marcador. Encara queda molta lliga al davant, però el jugador nascut a Abidjan haurà de fer un pas endavant ben aviat si vol treure’s pressió de sobre i, sobretot, convèncer Eusebio i l’afició de Montilivi que pot ser una peça vàlida per al projecte.

El cas Roberts

A més dels puntes, el Girona també agrairia una major productivitat golejadora dels altres futbolistes de la plantilla, sobretot dels migcampistes de caràcter ofensiu. En aquest sentit, una de les apostes del club a l’estiu va ser Patrick Roberts, que va arribar cedit pel Manchester City per reforçar la posició d’extrem. El britànic ha tingut ben poca incidència en l’equip en aquest inici de temporada, amb només 236 minuts en vuit partits de lliga, tot i que ha jugat els dos últims com a titular aprofitant la baixa de Portu. Roberts, de 21 anys, sí que ha començat a demostrar la seva verticalitat i driblatge amb la pilota als peus, així com una bona centrada i un potent xut des de la llarga distància. Ara només falta que l’atacant tingui més continuïtat i confiança en si mateix per poder oferir tot el potencial que se li atribueix.

CHOCO

Un gol en 14 partits el curs passat en mig any i 0 en 8 enguany, els seus números

L’APOSTA CITY

Roberts, titular els dos últims partits, també ha tingut menys incidència de l’esperada

DOUMBIA

L’ivorià, que va firmar per tres anys, ha jugat 143 minuts en 5 duels i fins ara ha decebut
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)