Girona

Instal·lacions disperses

Descentralitzat. Les categories inferiors treballen en terrenys de joc com els de Torres de Palau, Vilablareix, Riudellots i Riudarenes; la ciutat esportiva permetria concentrar l’activitat

Mareo, Lezama, la ciutat esportiva Joan Gamper o la Dani Jarque són instal·lacions que de seguida s’associen al futbol base de determinats clubs del màxim nivell estatal, però quin és el centre d’activitats del Girona FC? Mentre que el primer equip blanc-i-vermell ha concentrat el seu dia a dia a la Vinya, un equipament construït del no res dins del PGA de Caldes de Malavella, en el planter la zona d’acció és molt més dispersa i del tot desconnectada del punt on treballen els membres de la primera plantilla. Ara per ara, les categories inferiors del futbol gironí s’entrenen en quatre terrenys de joc diferents i disputen partits en tres escenaris.

Els camps de Torres de Palau, a tocar de Montilivi, continuen sent la zona que concentra més activitat en el futbol base gironí. De fet, el gros de les categories de formació i els equips femenins s’entrenen i juguen en aquests terrenys de joc i no és fins una edat més avançada que la situació es descentralitza. El pas del primer equip per Riudarenes la temporada passada ha convertit el camp d’aquesta localitat en un altre nucli important d’activitat del club gironí. Amb un camp de gespa natural i instal·lacions específiques, el Peralada l’ha convertit en el centre d’operacions i el Girona C també hi disputa els partits. Pel que fa a una categoria rellevant com el juvenil de divisió d’honor, ha desplaçat l’activitat a Vilablareix. El camp de Riudellots de la Selva també s’ha incorporat a la llista d’escenaris utilitzats per la base.

La unió fa la força

Amb la filosofia metodològica de treballar en la base pensant en el primer equip, el somni de l’àrea esportiva seria unificar el lloc de treball de tot el club. “Hem crescut molt en estructures intermèdies i ha estat clau; ara també toca fer un pas endavant amb instal·lacions”, explica Albert Síria, mentre que Santi Pou hi afegeix quin hauria de ser el proper pas en la professionalització del club: “Una ciutat esportiva on treballar tots junts, tant els tècnics com els futbolistes.” I és que ara, per veure tots els equips de l’entitat cal desplaçar-se fins a quatre camps diferents, incloent-hi el de Peralada.

LA VALORACIÓ

S’ha crescut molt amb estructures intermèdies que són clau; ara toca també amb instal·lacions
Albert Síria
director del futbol base
El següent pas per acostar-nos al màxim nivell seria disposar d’una ciutat esportiva on treballar junts
Santi Pou
cap d’àrea de metodologia
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)