Girona

Els joves, un bon recurs per a molts

A part del Girona, que enguany ha donat l’alternativa a Pedro Porro, el futbolista amb dorsal del filial que més partits ha jugat (10), i Kevin Soni, que ja el curs passat va debutar amb el primer equip, nou equips més de la màxima categoria han fet jugar futbolistes amb un dorsal superior al número 25.

Juntament amb Pedro Porro, els jugadors amb fitxa del filial que han disputat més partits han estat En Nesyri i Óscar Rodríguez, del Leganés, amb nou partits; Comesaña, del Rayo, també amb nou; Leo Suárez, del Valladolid (8), i Peru Nolaskoain, de l’Athletic Club (6).

Molts equips han vist com els jugadors amb fitxa del filial són un recurs més en clara dinàmica del primer equip. I és que el Leganés ha utilitzat aquest tipus de fitxes per gaudir d’una plantilla més extensa.

Algun equip com l’Atlético ha hagut d’utilitzar els jugadors del filial per pal·liar les múltiples baixes, i altres entrenadors han vist amb bons ulls el rendiment d’algun futbolista amb l’equip filial i l’han premiat amb la participació a primera. Jugadors com Vinicius (Madrid), Aleñá (Barça), Dennis-Yerai Eckert (Celta) i Samuel Chukwueze (Vila-real) estan trucant a les portes del primer equip tot i la competència ferotge en els seus respectius clubs. Chukwueze fins i tot va fer una de les dues dianes del conjunt groguet a Vallecas contra el Rayo i s’està convertint en una solució per a Calleja –l’extrem ha estat convocat per a la selecció absoluta de Nigèria.

Barça
Aleñá (26)
Sevilla
Cap
Atlético
Montero (35), Carlos Isaac (38) i Borja Garcés (32)
Alavés
Cap
Espanyol
Cap
Madrid
Vinicius (28) i Javi Sánchez (31)
Valladolid
Leo Suárez (32) i Miguel de la Fuente (27)
Llevant
Cap
Real Sociedad
Cap
Getafe
Cap
Betis
Cap
Eibar
Cap
Celta
Eckert (32)
València
Cap
Vila-real
Morlanes (28) i Samu Chukwueze (30)
Athletic
Nolaskoain (31) i Guruzeta (30)
Leganés
Lunin (29), Tarín (28), En Nesyri (26) i Óscar (27)
Rayo
Comesaña (27), Akieme (28) i Sergio Moreno (29)
Osca
Cap
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)