Nàstic

ARNAL LLIBERT CONDE

DIRECTOR ESPORTIU DEL NÀSTIC

“Hi ha equip per estar a mitja taula, i hi estarem”

Arnal defensa el nivell de la plantilla i recorda el poc temps per confeccionar-la i les lesions que l’han afectat

“Busquem un o dos centrals, un lateral dret i algun mig ofensiu que ens doni alguna cosa diferent”

En futbol no hi ha temps per pensar en si ets més o menys culpable, només per buscar solucions

Arnal Llibert Conde viu una situació difícil en la primera experiència com a director esportiu, amb el Nàstic cuer, un relleu ja a la banqueta i dubtes al voltant d’una plantilla que caldrà reforçar a l’hivern. Diu que no hi va haver gaire temps per confeccionar l’equip en un moment de canvi de rumb després de la marxa de Promoesport, i considera que les lesions els han perjudicat, però afirma que hi ha nivell per no patir, i que ho aconseguiran.

L’inici no ha estat bo. Era inevitable el canvi a la banqueta?
Es van ajuntar moltes coses que no ens van ser favorables, a l’estiu amb el timing, després amb les lesions i també alguna situació arbitral. I aquests partits d’1-0 o 0-1, que n’hi ha tants a segona divisió, i que et poden ser favorables, ens van ser desfavorables. Tots aquests aspectes ens han penalitzat molt.
Per què s’escull Enrique Martín?
No es tracta només d’escollir un perfil d’entrenador, sinó també cal tenir en compte la disponibilitat que hi ha pel que fa a entrenadors. I dins d’aquesta disponibilitat una persona amb l’experiència i el currículum d’Enrique Martín, i amb la competitivitat que dona als seus equips, crèiem que era una opció important, i ho està demostrant.
Nou entrenador i mercat d’hivern a tocar. Això reactiva la feina del director esportiu?
La feina del director esportiu està sempre activada. Ara les coses no acaben de funcionar, però si anessin millor, si haguéssim pogut comptar amb jugadors que ara reapareixen o que no han tingut la regularitat que s’esperava en el rendiment, si parléssim d’una altra situació, com a director esportiu has d’estar igualment alerta i treballant amb possibilitats a curt, a mitjà i a llarg termini.
Precisament, de cara al mercat d’hivern s’ha incorporat a la secretari tècnica Antonio Prieto.
Sí, del que es tracta és que tothom sumi. No volem medalles sinó que això funcioni. Si tinguéssim els cinc o sis punts més que ens farien estar sense tantes alarmes, també seria necessària l’aportació de més gent perquè cal treballar abans, més i millor que els altres.
Quines posicions cal reforçar?
Sobretot la defensa. Les lesions d’Arzo i Iván López han afectat molt, i més amb el canvi de sistema. Ara juguem amb tres centrals i en tenim un de menys. Hem de buscar un o dos centrals i un lateral dret carriler, i també algun mig ofensiu que ens doni alguna cosa diferent.
S’esperava més rendiment de l’equip?
Jo valoro el rendiment de l’equip jornada a jornada, amb tots els pros i contres, totes les situacions: lesions, planificació amb poc temps... Cada setmana faig un informe, dels entrenaments, dels partits, de si es podien guanyar o no. I hi ha partits en què pel rendiment dels jugadors hauríem pogut sumar més punts, i tenir-ne quatre o cinc més. I hi ha les lesions, i tindrem la nostra part de culpa, però passa en tots els equips. En el nostre cas, ens van restar potencial perquè teníem una plantilla curta, tal com se’ns va demanar, i hem hagut de recórrer a gent de la Pobla, que n’estem orgullosos i ho fan molt bé.
La plantilla confeccionada és, per tant, competitiva?
Si tenim una mica de tranquil·litat, també entre els jugadors, que mostren un cert nerviosisme perquè es veuen a baix i que els errors els penalitzen, anirem a més. Hi ha plantilla per estar a mitja taula, per no patir, que era la idea que teníem. Rivals que ens hagin desbordat, només n’hi ha hagut dos o tres.
El que manen són els resultats, i de moment un entrenador ja n’ha patit les conseqüències. Tem pel seu lloc de treball?
No hi penso, sé com és el futbol i com canvien les opinions d’una setmana a l’altra. Soc el que estic més amb l’equip i puc dir que hi ha plantilla per estar en una zona més tranquil·la, que és on hauríem d’estar i on crec que estarem. També vinc del fang, com Enrique Martín, no he jugat en equips capdavanters, i he viscut situacions com aquesta, i per això sé que ens en sortirem. La meva feina no es pot posar en dubte; una altra cosa és que calgui buscar culpables, però en futbol no hi ha temps per pensar en si ets més o menys culpable, només per buscar solucions, i més en situacions com aquestes. Les valoracions s’han de fer al juny. I no tot depèn del que tu vols i esperes; també es depèn d’altres factors, de tenir una estructura ben coordinada, d’haver tingut una bona pretemporada i haver pogut gaudir dels jugadors abans, de no haver tingut sortides, lesions...
És la primera experiència com a director esportiu. Que sigui en un club que comença una nova etapa ho fa més complex?
Cada club i situació té la seva complexitat. En aquesta hi ha hagut la limitació del temps per fer el canvi, i no és fàcil. A finals de juny, principis de juliol, calia canviar una plantilla que en els dos últims anys no havia funcionat. Cal canviar moltes coses i no es pot fer de cop. I no és fàcil accedir als millors jugadors, els que poden canviar del tot la cara de l’equip. Quan tens un any per treballar és més fàcil, consolidant una manera de treballar, buscant perfils determinats...
Com a gironí i exjugador, s’esperava l’adaptació del Girona a primera?
No me l’esperava tan bona, però coneixent Quique Cárcel i el seu equip, la seva capacitat de treball, no és cap sorpresa. I tot això amb un canvi d’entrenador i de la manera d’entendre el futbol, que no és fàcil, i amb les lesions... El rendiment és espectacular. I a la ciutat creix cada vegada més el sentiment; abans tothom era del Barça o l’Espanyol, i ara la gent és del Girona.
El veu un projecte sòlid per consolidar-se?
Sí, i més coneixent-lo des de dintre. Després hi ha situacions que poden complicar-ho, però t’hi has d’adaptar i ser positiu, i a Girona hi ha capacitat per fer-ho. Estic orgullós que treballin així i que vagin com van.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)