Nàstic

Fragilitat crònica

Nàstic. Després d’una primera meitat igualada, l’equip tarragoní s’enfonsa en la segona, en què torna a cometre errades greus en tres centrades del Numància molt mal defensades

NUMÀNCIA 3 NÀSTIC 0

NUMÀNCIA:Juan Carlos; Unai Medina, Atienza, Carlos Gutiérrez, Marc Mateu; Diamanka (Noguera, 82’), Escassi, Fran Villalba; Yeboah, Higinio (Jordi Sánchez, 78’) i Nacho (Borja Viguera, 84’).NÀSTIC:Isaac Becerra; Brugui, Djetei, Salva Ferrer, Albentosa, Abraham (Javi Jiménez, 78’); Imanol García, Rocha, Javi Márquez (Manu del Moral, 69’); Manu Barreiro i Uche (Luis Suárez, 63’).GOLS:1-0 (56’) Higinio. 2-0 (63’) Albentosa, en pròpia porteria. 3-0 (76’) Nacho.ÀRBITRE:Ais Reig.T.G.:Al local Unai Medina, i als visitants Rocha i Imanol García.PÚBLIC:3.002 espectadors a l’estadi de Los Pajaritos de Sòria.

De moment, el relleu a la banqueta –caldrà veure quin efecte té l’allau de canvis a la plantilla que es preparen per al mercat d’hivern– no canvia la cara al Nàstic, que es continua mostrant com un equip molt fràgil, sobretot en defensa. Ahir, a Sòria, no va estar malament en una primera meitat igualada, en què el joc directe dels grana va mantenir a ratlla el futbol més combinatiu del Numància. En la segona, però, es va enfonsar mentre anava encaixant gols calcats en centrades molt mal defensades i va acabar perdent de manera clara el quart partit en les últimes cinc jornades, en les quals només ha sumat un punt. Ancorat perillosament en l’últim lloc, a sis punts de les places de descens, la sensació és que ja tot es fia al complicat i imprevisible mercat d’hivern, que sol ser útil per als equips que busquen retocs, però no gaire per als que necessiten canviar l’equip de dalt a baix. El Nàstic està pagant el fet de no tenir un projecte esportiu ben definit, i aquest problema difícilment es resoldrà al gener.

L’infortuni del Nàstic ja va començar en l’escalfament, ja que Ramiro Guerra, que en la jornada anterior va debutar després de perdre’s les primeres jornades per lesió, es va fer un trencament muscular, i el seu lloc en l’onze inicial el va ocupar Javi Márquez, que va formar el mig del camp amb Imanol García i Rocha. Més enllà de la medul·lar, Enrique Martín va tornar a jugar amb tres centrals, un dels quals, Salva Ferrer, del filial, va debutar com a titular; dos carrilers, Brugui i Abraham, i Manu Barreiro i Uche en la punta d’atac. La idea era aprofitar la mobilitat de Brugui i les pilotes llargues a Manu Barreiro, que les havia de fer bones i buscar Uche per completar l’acció. El Nàstic, però, va generar poca cosa en atac. La millor acció va ser un contraatac dirigit per Javi Márquez, que va posar la pilota en profunditat per a la diagonal de Brugui, que va xutar forçat. El mateix Brugui va fer una rematada de cap alta en una altra acció destacada. De fet, va ser un pèl més perillós el Numància, sobretot en el tram final de la primera part, en què va ser força insistent, amb xuts i centrades.

Si la primera meitat havia deixat algun motiu per a l’optimisme tarragoní, la segona el va fer desaparèixer del tot. El Nàstic va fer un pas enrere després de la represa, amb un Numància que va monopolitzar la pilota i que de seguida es va adonar que havia de posar pilotes a l’àrea i verificar la fragilitat del rival. Així, Unai Medina va fer una bona centrada en què Higinio es va anticipar a Djetei, que no va saber posar-hi el cos (56’); Marc Mateu va projectar una pilota a l’àrea que havia de ser per a Becerra, que no es va entendre amb un Albentosa que el va obstaculitzar i va introduir, de rebot, la pilota a la porteria (63’), i Rocha va rebutjar fatal una altra centrada de Mateu, aprofitada des del punt de penal per Nacho (76’). En 20 minuts, el Numància va sentenciar el partit contra un Nàstic que no va donar senyals de vida en la segona part.

“ELS HAURIA DE CAURE LA CARA DE VERGONYA”

El president del Nàstic, Josep Maria Andreu, va ser especialment dur amb els seus futbolistes després del partit als micròfons de Tarragona Ràdio. “Estic totalment decebut. La segona part ha estat esperpèntica. Als nostres jugadors els hauria de caure la cara de vergonya per la imatge tan lamentable de la segona part”, va afirmar Andreu, que lamenta les errades que partit rere partit comet l’equip grana. El president va confirmar que hi haurà moviments en el mercat d’hivern: “És clar que hem de reforçar la plantilla. No parem de tenir lesions i l’equip ha estat sempre malament físicament. No entenc res del que està passant.”
La primera meitat ha estat interessant i n’estic satisfet. De la segona, en canvi, no. El segon gol ens ha matat
No hem d’abaixar els braços. Hem de veure què es pot fer en el mercat d’hivern; cal fitxar