Girona

PITU BATLLE

EXENTRENADOR DE VALERY FERNÁNDEZ A L’ESCALA

“Ha fet un canvi físic brutal”

Pitu Batlle va dirigir Valery Fernández a l’equip juvenil de l’Escala, el curs 2015/16, i el va fer debutar amb el primer equip a primera catalana, del qual també era l’entrenador, amb només 16 anys.

Recorda el debut de Valery amb el primer equip de l’Escala?
Era juvenil de primer any i el vam fer debutar amb 16 anys. Jo era el seu entrenador del juvenil i també del primer equip a l’Escala, no portàvem bona dinàmica i ell amb l’equip juvenil ho estava fent molt bé. Després no va seguint jugant perquè em van fer fora a mi. El que no era normal és que estigués a l’Escala amb la seva qualitat. El vam intentar gaudir durant aquell any, tot i que no soc partidari de fer jugar els joves quan l’equip no va bé.
Va tornar a l’equip del seu poble després de dues decepcions al Barça i al Girona. Com el veia?
Va venir amb una mica de decepció, però no derrotat. Volia tornar a sentir-se a gust jugant a futbol envoltat dels seus amics de l’institut i del poble de tota la vida. Necessitava sentir-se còmode i important, sabent que feia una passa enrere per intentar fer-ne més d’una endavant. Es va alliberar de cap, es va sentir important dins d’un grup i va fer un reset que li va anar molt bé per evolucionar.
En aquella època com era Valery Fernández al camp?
Llavors jugava de mitjapunta més centrat, però en alguna ocasió per fora, com al Peralada. Tenia i té molta capacitat per finalitzar, un gran canvi de ritme i un un contra un molt bo. A 1a divisió juvenil va fer uns 25 gols, com a mínim, i generava molt de joc. Amb el primer equip va debutar per banda dreta.
I ara com el veu? Han passat només dos anys, però quin sostre li posa?
En aquests dos anys ha fet un canvi físic brutal. Abans era un jugador amb qualitats tècniques i tàctiques, però a nivell físic era dèbil. Ara està molt fort. Veient-lo competir contra rivals de primer nivell el veig fort i ha fet un pas endavant. Si va corregint les mancances que té és complicat determinar el seu sostre. Al final depèn de moltes coses, que l’entrenador confiï en tu, etc. Amb virtuts, ganes i treball segur que anirà evolucionant, no es nota que tingui 19 anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)