Girona

El sostre a la copa té peatge

El Girona es planta per primer cop en els vuitens de final de copa després de remuntar un 0-1, afegeix un altre element a la infermeria i un maldecap més amb la lesió de Patrick Roberts

Granell (73’) i Portu (78’) van convertir en anècdota l’autogol d’Alcalá (62’)

GIRONA 2 ALAVÉS 1

GOLS:0-1 (61’) Alcalá en pròpia porteria. 1-1 (73’) Granell. 2-1 (78’) Portu.ÀRBITRE:Mateu Lahoz.Targetes grogues:a Diéguez (17’), Guidetti (55’) i Marín (67’) de l’Alavés, i a Juanpe (32’) i Borja García (81’) del Girona.Targetes vermelles:cap.PÚBLIC:9.290 espectadors a Montilivi. ALAVÉS: Sivera Vigaray Maripán Diéguez
Adrián Marín
Twumasi (82’) Sobrino
Jony (73’) Brasanac Torres Burgui Guidetti
Calleri (70’) Borja Bastón
RESTA DE CONVOCATS: Pacheco (p.), Rubén Duarte, Ximo Navarro i Wakaso
GIRONA: Iraizoz Ramalho Alcalá
(p.p.) Juanpe
Valery Douglas Luiz Granell
Andzouana
Roberts (68’) Portu
Choco Lozano
Borja García (68’)
Doumbia
Bernardo (76’)
RESTA DE CONVOCATS: Jose Suárez (p.), Aleix Garcia, Soni i Èric Montes

El Girona va assolir el seu sostre en la copa, però haurà de gestionar molt bé el final del 2018 i el començament del 2019 si no vol que allò que avui sembla una situació paradisíaca s’acabi convertint en un infern. Va ser una classificació extremadament cara. A curt termini perquè en el darrer sospir va perdre Patrick Roberts, que es va esparracar en un contraatac i segurament no podrà jugar cap partit més aquest any. I a llarg termini perquè el gener pot fer molta pujada: ja s’hi han afegit dos partits més (els dels vuitens de copa) i fa pinta que la infermeria no es buidarà fàcilment. A més, hi ha un mercat d’hivern que espanta perquè, de la mateixa manera que han d’arribar almenys un parell de reforços, també hi ha el risc que algú vingui a pescar primeres espases a Montilivi.

Valery, Choco i Doumbia

Eusebio només va utilitzar dos futbolistes del Peralada. I va fer un assaig general amb Valery, segurament pensant en San Mamés. L’escalenc va començar a l’esquerra (Anzouana ho va fer a la dreta), on es va mantenir la primera mitja hora abans de permutar-se amb el seu company del filial. Mentre Valery va respondre a les expectatives, altres futbolistes que tenien l’oportunitat d’aixecar el dit no ho van fer. Choco Lozano es va perdre en la mediocritat en la mitja punta i Doumbia encara va estar pitjor perquè les poques vegades que va aparèixer va ser per desentonar.

La primera part va ser insubstancial perquè cap dels dos equips va tenir continuïtat en el control. Stuani, ahir a la graderia, segurament hauria encarrilat l’eliminatòria amb un 2-0 perquè difícilment hauria fallat l’un contra un que va fallar Doumbia, i també la rematada que va fer a l’aire l’ivorià després de la passada de la mort de Valery. A l’altra àrea, l’escalenc va salvar de sota els pals un gol que Borja Bastón ja mig celebrava i Burgui va amenaçar dues vegades des de fora de l’àrea en un minut: Gorka va salvar el primer amb la punta dels dits i el pal va evitar que la segona rematada del davanter visitant acabés a la xarxa.

Tot es va revolucionar en la segona meitat. No va estar gens fi, Alcalá, a l’hora d’enviar a córner una pilota fàcil que anava en direcció a la xarxa a càmera lenta. El 0-1 va premiar el millor inici de l’Alavés després del descans i Eusebio també va acabar la paciència.

Borja i Roberts, al rescat

A 21 minuts del final, el tècnic va fer un moviment determinant. Borja García i Patrick Roberts van entrar per Choco Lozano i Andzouana i l’escenari del partit no va trigar ni 30 segons a canviar per complet. La primera pilota que va tocar l’anglès va ser per crear un desequilibri per banda esquerra i l’oportunitat va ser doble: el seu xut, amb poc angle, el va rebutjar Sivera i el rebuig el va recollir Borja García, que va fer lluir el porter visitant.

Aquesta jugada va ser suficient per excitar Montilivi, que de manera fins i tot sorprenent va superar els 9.000 espectadors. Per adobar-ho, Granell va tenir la sort que la falta directa que va executar es va enverinar i va descol·locar el porter de l’Alavés en l’acció de l’1-1. El gol va hiperventilar encara més els locals, que no van pensar en els efectes col·laterals que la copa pot tenir al gener sinó en el partit. Desbocats, els blanc-i-vermells van començar a trobar escletxes entre la defensa rival i entre Valery i sobretot Roberts i Portu es van manegar el 2-1.

Un final agredolç

Tot i que un gol de l’Alavés conduïa a la pròrroga, la sensació és que el Girona havia aconseguit el control del partit que no havia pogut tenir en els primers 70 minuts. Just abans del 2-1, fins i tot, Eusebio va decidir fer un moviment per intentar assegurar l’1-1, que també era el passaport per als vuitens. El tècnic va rellevar Doumbia, que en la segona meitat no va fallar tant com en la primera perquè pràcticament no va tocar la pilota, i va fer entrar Bernardo. El reajustament va dur Ramalho al carril dret i Valery altre cop a l’esquerra, i va servir per avançar la posició de Patrick Roberts.

Cada intent d’avançar línies de l’Alavés (Abelardo se la va jugar amb Calleri, Jony i Twumasi) va tenir com a resposta un contraatac elèctric del Girona. El partit pintava a estrip, perquè entre Portu, Patrick Roberts i Borja García van tenir accions de superioritat numèrica per fer el 3-1 i eliminar el fantasma del 2-2. L’estrip, però, el va patir l’anglès, i va ser muscular. El Girona és a vuitens, sí, però el gener farà pujada.

ASSAIG PER BILBAO?

10’ Sobrino guanya amb molta facilitat l’esquena d’Alcalá, però per sort Iraizoz surt ràpid i evita la rematada del jugador vitorià.
18’ Douglas Luiz pica una falta des de la cantonada amb molta mala bava i Sivera l’ha de rebutjar amb dificultats. 20’ Valery salva una rematada de Borja Bastón que es colava a la porteria gironina. 24’ Doumbia es planta davant del porter, però el control final li queda llarg i no pot rematar.
33’ Gran contraatac del Girona que acaba amb la passada de la mort de Valery al punt de penal, on Doumbia no connecta amb la pilota. 44’ Burgui condueix sense oposició fins a la frontal de l’àrea, on connecta un bon xut que obliga Gorka a estirar-se i enviar a córner.
44’ De nou Burgui caça la pilota a la frontal de l’àrea del Girona després d’un córner i el seu xut topa amb el pal.
54’ Douglas trenca la defensa amb una passada en llarg, Doumbia perllonga cap a Portu i el murcià no pot fer amb comoditat la rematada.
61’ Borja Bastón finalitza un contraatac amb una vaselina per sobre d’Iraizoz i Alcalá, en el rebuig, l’acaba de ficar a dins de la porteria (0-1). 65’ Burgui fa lluir Iraizoz amb un xut potent. 71’ Xut de rosca de Borja García que Sivera envia molt bé a córner.
73’ Granell pica una falta a la frontal per sota la tanca, la toca un defensor i acaba a dins (1-1).
79’ Portu controla una centrada des de l’esquerra i des del punt de penal afusella Sivera (2-1).
89’ Borja García té el tercer pel Girona, però el porter treu una mà providencial.
El futbolista del filial Valery va començar i acabar el partit al carril esquerre

REGAL ENVERINAT?

L’afició va celebrar la classificació, però el gener pot fer molta pujada per al Girona

MOLT POCA COSA

Desesperants, Choco Lozano i Doumbia van desaprofitar una altra oportunitat

EL PUNT D’INFLEXIÓ

Ja amb 0-1, la sortida de Borja García i Roberts al camp va capgirar del tot el partit
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)