Girona

S’haurà de suar molt

El Girona necessita sortir molt activat a San Mamés per no quedar empetitit, en un escenari imponent, per un rival que s’hi juga la vida

El rellotge jugarà a favor del Girona mentre no s’avanci l’Athletic, que pot acabar sent víctima dels nervis

Un triomf avui significaria deixar el descens a 13 punts

San Mamés sempre imposa, però el dia que l’afició i l’equip fan les paus i es conjuren per tirar endavant situacions excepcionals, l’escenari pot arribar a intimidar. Farà bé el Girona de saltar a la gespa amb la màxima intensitat, perquè avui és un d’aquells dies en què l’ambient a la Catedral serà equiparable al de les grans tardes. I no serà perquè al davant hi hagi un equip que històricament ha caigut malament com el Real Madrid o el gran rival com la Real Sociedad, sinó perquè l’Athletic transita per una zona pantanosa i se n’ha de sortir com sigui si no vol caure per primera vegada des de la seva fundació a l’infern de la segona divisió.

Màxima concentració

El Girona està avisat que si no surt amb el gas a fons, l’Athletic el pot atropellar. També Eusebio ha insistit que la concentració ha de ser superior al cent per cent des del minut 1. Un dels primers reptes dels gironins –que avui vestiran de groc, com al camp de l’Espanyol– serà fer el partit llarg i evitar a tota costa que els bascos s’avancin. Mentre es mantingui el 0-0, el rellotge jugarà a favor. I si es fa el 0-1, els nervis es poden acabar cruspint un equip que només ha guanyat un partit –el primer de lliga, contra el Leganés, i en els últims minuts– i que ja ha fos un entrenador. Per a Gaizka Garitano (el relleu de Berizzo), serà l’estrena en la lliga després de l’èxit del 0-4 a l’Alcoraz en la copa en una eliminatòria que l’Athletic ja tenia resolta (4-0 en l’anada). A banda del triomf contra el Leganés, l’Athletic ha empatat quatre partits a San Mamés (Osca, 2-2; Real Madrid, 1-1; València, 0-0, i Getafe, 1-1) i n’ha perdut dos (Vila-real, 0-3, i Real Sociedad, 1-3).

Objectiu: +13

El Girona defensa dues grans ratxes. Fa sis partits que no perd a primera divisió (12 punts de 18 possibles) i vuit mesos que no perd a fora (cinc victòries i quatre empats des que va perdre 5-0 a Anoeta el 8 d’abril passat, avui ja fa 246 dies). L’empat li val per allargar les dues sèries, però la victòria significaria fer un pas de gegant cap a la salvació i posar 13 punts d’avantatge respecte al descens, que el marca precisament l’Athletic. Williams, Aduriz i Muniain seran les grans amenaces, però el Girona també lluirà les seves millors gales a dalt amb Borja, Portu i l’infal·lible Stuani.

L’ATHLETIC

Ha guanyat només un partit de lliga, el primer, i d’això ja fa gairebé quatre mesos

EL GIRONA

Únic invicte a fora de primera, no perd a camp contrari des de l’abril passat

MOLTA PRESSIÓ

Es dona per fet que els bascos, amb nou tècnic, sortiran amb les revolucions al límit
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)