Reus

L’equilibri és impossible

Reus. La Lliga té la intenció de pagar les nòmines a la plantilla per evitar que s’alteri la competició, però expedientarà el club i avui haurà d’escoltar els jugadors, que veurien tancada la porta de sortida

Que el Reus estigui viu, a només un punt de la zona de permanència, és una gesta que s’ha de reconèixer en tota la seva dimensió. L’entitat del Baix Camp viu els dies més incerts i surrealistes de la seva història recent. I els principals damnificats són els futbolistes, el cos tècnic i els treballadors del club, que després de mesos d’incertesa encara no saben ben bé com acabarà tot plegat.

Ahir era el darrer dia perquè el club ingressés alguna de les tres nòmines que deu als jugadors i evités que aquests poguessin iniciar els tràmits per desvincular-se del Reus. Als comptes dels futbolistes, però, no hi va entrar ni un cèntim. Per posar llum a tot plegat, i sobretot per evitar una desbandada que desvirtuaria la competició, la Lliga ha agafat les regnes de la situació i pagarà totes les nòmines d’aquí a final de temporada. Un pedaç que no soluciona, ni de bon tros, la situació de l’entitat, que continua depenent d’una injecció de capital per fer front a un deute de cinc milions d’euros. No cal oblidar que la SAE està en preconcurs de creditors i ha de trobar finançament d’aquí a l’abril si no vol ser intervinguda.

El fet que la Lliga es faci càrrec de les nòmines de la plantilla, en tot cas, tindrà conseqüències per al Reus més enllà de les econòmiques (al final de temporada el deute generat es liquidarà a la SAE a través de diferents conceptes com els drets de televisió). El president de la patronal dels clubs, Javier Tebas, va ser molt clar respecte a aquesta qüestió: “Hem ofert als jugadors que sigui la Lliga la que faci el pagament [de les nòmines]. No pagarà el Reus, pagarà la Lliga. Això, és clar, comportarà l’oportú expedient disciplinari al Reus per una falta molt greu que ja veurem com acabarà.” El desenllaç més extrem, en cas que Joan Oliver no trobi solució a tot el deute generat, podria ser un descens administratiu.

Mala maror i dubtes

Tot i que la intervenció de la Lliga pot semblar una bona notícia per als futbolistes, que s’asseguren cobrar fins a final de temporada –el cos tècnic i els treballadors del club, en canvi, no–, l’ambient que hi ha a la plantilla del Reus és de malestar i incertesa. És per aquesta raó que una part dels jugadors viatjarà avui a Madrid per reunir-se a la seu de la Lliga amb Javier Tebas. Ho faran acompanyats de representants de l’AFE, perquè volen entendre com els afecta. I és que si els futbolistes cobren però el club no pot ampliar la plantilla, l’equip continuarà tenint moltes mancances. Més enllà d’això, el fet de cobrar farà que els jugadors no puguin desvincular-se del club i fitxar per un altre equip, una situació que, vist el desgavell institucional, ha estat entesa com una solució per una part de la plantilla. A tot això, s’hi ha de sumar la possibilitat de perdre als despatxos una eventual salvació sobre la gespa. Sigui com sigui, demà o dijous se sabrà el punt de vista de la plantilla, que oferirà un comunicat o una roda de premsa per explicar com ho està vivint tot plegat.

CONSEQÜÈNCIES

“L’expedient serà per una falta molt greu i s’haurà de veure com acaba”, va dir Tebas

TROBADA A MADRID

Els futbolistes, de bracet de l’AFE, visitaran avui la seu de la Lliga per saber més detalls
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)