Girona

La ratxa a domicili, des d’Anoeta fins a San Mamés

Deu després. El Girona deixa de ser l’únic equip invicte fora de casa de la lliga després de la derrota a San Mamés. Els gironins no perdien des del 0-5 al camp de la Real Sociedad el curs passat

Amb la derrota d’ahir el Girona deixa de ser l’únic equip de la lliga que encara no havia perdut a domicili aquesta temporada. Després de sumar 12 punts dels 18 possibles en els primers sis desplaçaments del curs, gràcies a les victòries als camps del Vila-real (0-1), el València (0-1) i l’Espanyol (1-3), ahir els d’Eusebio van veure com es trencava de la manera més cruel per culpa d’un penal dubtós –el VAR el va revisar però va considerar que era interpretatiu i que per tant valia la primera decisió del col·legiat– en l’últim sospir del partit. Amb aquesta derrota el Girona, que era el millor visitant de la categoria fa tot just quinze dies, passa a ser el cinquè millor, darrere del Barça, que suma 14 punts, i de la Real Sociedad, que en suma 13; i empatat a 12 punts amb el Sevilla, el Llevant i el Valladolid –aquest últim té una pitjor diferència de gols que els gironins.

Amb aquest resultat el Girona va tornar a perdre fora de casa en la lliga 246 dies després, i és que la ratxa dels gironins ja venia de la temporada passada. De fet, el Girona podia haver enllaçat ahir el desè partit de lliga a domicili sense conèixer la derrota –comptant l’empat a dos a Mendizorrotza en la copa ja en tenia deu– perquè en el tram final de la temporada passada no va perdre en els últims tres desplaçaments. Va acabar la temporada amb una victòria a Las Palmas (1-2), i abans havia empatat al camp del Getafe (1-1) i havia guanyat al camp de l’Alavés (1-2). L’última derrota en la lliga lluny de Montilivi dels gironins havia estat el 8 d’abril passat, curiosament també al País Basc i bastant dolorosa. Va ser a Anoeta i va deixar molt tocat l’equip blanc-i-vermell per la contundència del resultat, 5-0, i perquè va contribuir a ensorrar el somni europeu dels de Machín.

Més enllà de trencar la ratxa a domicili, el partit d’ahir també trenca la dinàmica que tenia el Girona en la lliga, en què encadenava sis jornades sense perdre, igualant el sostre que l’equip va aconseguir la temporada passada.

Temporada 2017/18
JORNADA 31
Real Sociedad - Girona 5-0
JORNADA 33
Alavés - Girona 1-2
JORNADA 35
Getafe - Girona 1-1
JORNADA 38
Las Palmas - Girona 1-2
Temporada 2018/19
JORNADA 3
Vila-real - Girona 0-1
JORNADA 5
Barça - Girona 2-2
JORNADA 7
Osca - Girona 1-1
JORNADA 9
Real Sociedad - Girona 0-0
JORNADA 11
València - Girona 0-1
JORNADA 13
Espanyol - Girona 1-3
JORNADA 15
Athletic - Girona 1-0
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)