Girona

Uns quarts molt cars

L’Atlético serà el rival del Girona en els vuitens de final, en una eliminatòria en què el partit d’anada es disputarà a Montilivi

L’equip ‘colchonero’ és un dels grans candidats a aconseguir el títol, però el conjunt gironí ja ha estat capaç de neutralitzar-lo i, de fet, les tres vegades que s’han enfrontat s’han resolt amb empat

L’atzar va donar l’esquena al Girona ahir en el sorteig dels vuitens de final de la copa i va enquadrar-lo amb un dels equips més potents, ja no només del torneig sinó d’Europa: l’Atlético de Madrid. El conjunt orientat per Diego Pablo Simeone, doncs, serà l’escull dels gironins per accedir als quarts, una fase mai assolida i que s’ha posat realment cara. “Ens ha tocat un equip dels grans, dels més importants de la lliga. Serà una eliminatòria complicada”, va reconèixer el director esportiu del club, Quique Cárcel. “A 180 minuts és més difícil. L’Atlético és un equip que gestiona molt bé les eliminatòries, madura molt els partits i els detalls ho condicionaran molt tot”, va indicar Cárcel, que també va recordar que el conjunt colchonero no ha aconseguit superar el Girona en la lliga: “Serà dificultós, però hem competit amb ells en els tres precedents en la lliga. Esperem mantenir aquest nivell i competir de tu a tu.”

Esportivament, el doble enfrontament és duríssim per a l’equip dirigit per Eusebio Sacristán que, amb les baixes que arrossega, veurà multiplicada la càrrega de partits durant el mes de gener, i a més, amb el valor afegit d’enfrontar-se a un rival de l’exigència dels roig-i-blancs. L’anada, que es disputarà a Montilivi, serà el 8, el 9 o el 10 de gener, mentre que la tornada al Wanda Metropolitano, serà la següent setmana, el 15, el 16 o el 17, dos duels que s’hauran d’afegir als quatre de lliga –Llevant, Alavés, Betis i Barça– que els gironins hauran de jugar el primer mes de l’any.

Tot i això, des del club també en fan l’altra lectura. “El rival ens agrada en l’aspecte que és dels forts i és una eliminatòria maca per al club. L’entitat l’ha d’agafar com alguna cosa positiva, hi haurà gent al camp, ja que és un rival atractiu, però sí que és un rival dur i físic que ens ho posarà complicat. És una bona elecció, i dels que hi havia l’Atlético era dels atractius”, va asseverar Cárcel. “Els favorits són ells, segur, però és bo per a nosaltres enfrontar-nos-hi”, va cloure el director esportiu. A banda de les emocions que una eliminatòria contra un conjunt d’aquesta envergadura pugui generar, també hi ha el factor econòmic perquè si Montilivi s’emplenés, l’entitat podria aconseguir una recaptació interessant.

Els precedents i el VAR

Un dels arguments als quals va aferrar-se Cárcel per a l’optimisme és que el Girona no ha perdut contra l’Atlético en les tres vegades que s’han vist les cares a primera divisió. I és que els tres enfrontaments entre gironins i madrilenys han acabat en empat; 2 a 2 a Montilivi i 1 a 1 al Wanda Metropolitano, la temporada passada, i l’1 a 1 de fa dues setmanes a territori català. A Simeone, doncs, se li resisteix el Girona, que és un dels quatre equips als quals el preparador argentí no ha pogut derrotar mai, juntament amb el Mallorca (tres enfrontaments), el Qarabag (dos enfrontaments) i el Racing de Santander (un enfrontament). Per a l’eliminatòria, el Cholo que, com Eusebio, té ara mateix diversos efectius de la plantilla a la infermeria, no podrà comptar segur amb Diego Costa, que encara s’estarà recuperant d’unes molèsties al peu esquerre que el van obligar a passar pel quiròfan recentment, i s’haurà de veure si amb Lucas Hernández, que va fer-se un esquinç al genoll aquesta passada jornada.

D’altra banda, una de les novetats que hi haurà en l’eliminatòria és la inclusió del VAR, aprovada per la FEF per a una fase en què el Girona aspira a escriure una nova pàgina daurada en el seu llibre. La història és al davant; uns vuitens de copa 70 anys després; el 1949 van ser els últims, i per tercera vegada en la vida del club.

LES REACCIONS

L’Atlético és un equip que gestiona molt bé les eliminatòries, madura molt els partits i els detalls ho condicionaran tot

LES DATES

L’anada es disputarà el 8, el 9 o el 10 de gener; la tornada, set dies després, el 15, el 16 o el 17

CONTRA L’ATLÉTICO

Sempre taules: 2-2 a Montilivi i 1-1 al Wanda, el curs passat, i 1-1 fa dues setmanes al feu gironí
Els favorits són ells, segur, però és bo per a nosaltres enfrontar-nos a l’Atlético
Quique Cárcel
DIRECTOR ESPORTIU DEL GIRONA

Avui, a la venda les entrades

Els socis i abonats del Girona coneixeran avui el preu, quina quantitat per cap i a través de quin mitjà podrà comprar les entrades del partit d’anada dels vuitens contra l’Atlético que es disputarà a Montilivi. El club va determinar que només la primera eliminatòria de la competició estaria inclosa en l’abonament de la present campanya i és per això que tothom haurà de passar per caixa si vol presenciar el duel històric contra els madrilenys: “Estem al cas de l’actual entorn social i el preu de les entrades no serà desorbitat per als nostres abonats” comentava el director general i president del consell d’administració, Ignasi Mas-Bagà, que va reconèixer que el club espera “una resposta molt positiva davant un partit històric per a l’entitat i davant d’un rival atractiu i potent”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)