2a divisió FEF

El Peralada fa la feina

2a divisió B. Els de l’Alt Empordà encarrilen la victòria en la primera meitat, saben patir en la represa i guanyen un rival directe de la zona baixa com el Castelló. És el primer triomf a casa

PERALADA 2 CASTELLÓ 1

PERALADA:Vito, Ferraresi, Santi Bueno, Teo, Iago López, Rober, Èric Montes, Andzouana (Kilian, 79’), Mario (Giorgi, 85’), Pau Miguélez (Jordan, 91’) i Pachón.CASTELLÓ:Álvaro, Castells, Caballero, Hicham (Kilian, 66’), Rubén García (Juanma, 77’), Delgado, Gálvez, Yarik, Verdú, Muguruza i Máyor (Cubillas, 69’).GOLS:1-0 (1’) Pachón. 1-1 (21’) Caballero. 2-1 (30’) Ferraresi.ÀRBITRE:Busquets Ferrer.T.G.:Teo, Mario i Andzouana, del Peralada i Rubén García i Castells del Castelló.PÚBLIC:Uns 600 espectadors. En la prèvia del partit es va fer la presentació del futbol base del Peralada.

No es podia fallar i el Peralada no ho va fer. Els de l’Alt Empordà eren conscients que el duel contra el Castelló –rival directe en la cua– era clau per començar a escalar posicions, i els de Narcís Pèlach Chicho, amb un partit molt seriós, no van deixar escapar l’oportunitat de celebrar el primer triomf a casa i començar a eixugar la distància amb la salvació. En la primera part, els verd-i-blancs van ser superiors al Castelló, tant en defensa, en què no van patir gaire, com també en atac, en què van portar la batuta del joc i ho van arrodonir amb molta efectivitat en els metres finals. En la segona meitat, el Castelló va créixer però el Peralada va saber patir per lligar tres punts que, des del vestidor empordanès, han de servir com a detonant per créixer en més confiança i en resultats.

El Peralada va clavar una plantofada en forma de gol al Castelló abans de començar la discussió. I és que en la primera acció ofensiva del duel, Vito va servir en llarg, Pachón va abaixar la pilota per a Miguélez i el càntabre va veure el desmarcatge del company que l’havia assistit. La passada va deixar sol el davanter del Peralada, que no va fallar en el primer minut de joc (1-0). El gol va donar solidesa als de Chicho, que en el primer quart d’hora van controlar totalment un rival nerviós. El Castelló, però, va trobar el camí per tornar a entrar en el partit en la sortida d’un córner, quan Caballero va fer bona una segona jugada i va afusellar Vito des del punt de penal (21’). El cop no va fer trontollar els fonaments verd-i-blancs i amb les idees clares, el premi també va arribar a pilota aturada: Miguélez va executar una falta lateral que no va tocar ningú i va escopir el pal, amb la fortuna que Ferraresi va endreçar-la a la porteria (30’).

Amb dents i ungles

En la segona meitat, el Castelló va fer un pas endavant, bàsicament perquè va aconseguir prendre la pilota al Peralada. Davant d’aquest escenari, als de Chicho els va tocar embrutar-se en defensa i en aquesta funció va sobresortir el treball de Ferraresi i Santi Bueno en l’eix central. Malgrat la possessió era dels rivals, les arribades visitants tampoc eren gaire clares. El tècnic orellut Óscar Cano va sacsejar l’equip i els moviments li van sortir prou bé. En els últims vint minuts, el Castelló va tenir ocasions clares per empatar però en la primera Santi Bueno va salvar el gol sota pals (87’), i en la segona el porter Vito va rebutjar el perill (91’).

En la segona part ha tocat patir, però és una part del joc que s’ha de passar per créixer
Narcís Pèlach ‘Chicho’
Entrenador del Peralada
No hem entrat bé però hem crescut, i en els últims vint minuts de partit hem merescut molt més
Óscar Cano
Entrenador del Castelló
Hem fet un partit molt complet, amb pilota i sense; aconseguir la primera victòria a casa és important psicològicament

Èric Montes i Santi Bueno, de nou en l’onze

L’equip titular del Peralada va tenir dues notícies destacables en el partit d’ahir. D’una banda, la tornada amb l’equip de Chicho del capità Èric Montes després d’unes setmanes en dinàmica del primer equip. El defensor feia tres partits que no vestia de verd-i-blanc. D’altra banda, encara més positiva va ser la tornada als terrenys de joc de Santi Bueno. El central va ser titular un cop superada la lesió que l’ha apartat de l’equip en els darrers dos mesos. Bueno no jugava des del 14 d’octubre i el seu retorn suposa un reforç important en l’eix central. Chicho va introduir ahir tres canvis respecte l’últim partit: a banda de Montes i Bueno, Pachón va jugar en el lloc del sancionat Soni.