Girona

Machín avalua l’herència

El Girona visita l’entrenador que el va dur a primera en un duel ple d’al·licients al Sánchez Pizjuán (12 h)

L’exigència és alta, però els d’Eusebio han ofert molta fiabilitat a camp contrari, trencada només pel penal injust a última hora a San Mamés

Els gironins mantenen les limitacions per les baixes, sobretot al carril

La versió de més rauxa i la més pausada. La més enèrgica i la que busca una mica més de control. Pablo Machín ha exportat a Sevilla el model amb què va triomfar a Montilivi, i Eusebio Sacristán ha agafat el relleu i li ha intentat introduir matisos de mica en mica a Girona. Uns i altres han anat progressant pel bon camí. Els andalusos es van treure un pes de sobre amb la classificació per als setzens de l’Europa League, són també als vuitens de la copa –com el Girona, que ha assolit el seu sostre– i es barallen a la part capdavantera de primera. Aquest migdia protagonitzaran en un dels millors escenaris de primera un duel especial, carregat d’al·licients.

El Girona arriba al Sánchez Pizjuán sis dies després d’haver vist trencada la condició d’únic equip invicte a camp contrari. Va perdre l’etiqueta, i també la sèrie de vuit partits sense perdre entre lliga i copa, per culpa d’un penal injust al final del partit a San Mamés. L’equip va patir moltíssim i va arribar viu al final gràcies a la inspiració de Gorka Iraizoz, però ja ha superat amb nota exàmens –el 2-2 al Camp Nou o el 0-1 a Mestalla– de tanta exigència com la d’aquest migdia. El conjunt d’Eusebio, que afronta l’últim partit com a visitant del 2018 abans de tancar la paradeta divendres a casa contra el Getafe, arriba a Sevilla amb les mateixes limitacions de les últimes setmanes per les baixes. Les mancances són sobretot al carril esquerre, on Granell encadena dues titularitats.

Al Pizjuán, Pablo Machín i companyia viuen un moment dolç. L’equip tenia la pressió d’haver de segellar en l’última jornada l’accés als setzens de l’Europa League, i se’n va sortir. Els andalusos han guanyat els cinc últims partits de lliga davant la seva afició, on s’estan mostrant molt més productius que a fora (una derrota i tres empats en les últimes quatre sortides). Amb un onze molt ben definit i amb molta més càrrega de partits que el Girona –acumula 13 partits oficials més–, l’equip de Machín està traient molt profit de l’eficàcia dels seus tres homes més avançats. Entre André Silva (8 gols), Ben Yedder (7) i Pablo Sarabia (6) han marcat 21 dels 27 gols dels andalusos. A l’altre costat, Stuani serà com sempre el gran referent, amb el permís de Portu, un dels focus d’atenció del partit.

POCS SECRETS

L’evolució que ha fet Eusebio a Girona s’enfronta al model que s’ha endut Machín

BON AMBIENT

Endavant tant en l’Europa League com en la copa, el Sevilla viu un moment dolç

EL TRIO A VIGILAR

Entre André Silva (8), Ben Yedder (7) i Sarabia (6) han fet 21 dels 27 gols del Sevilla

L’equip viatja en vol xàrter fins a Sevilla

El Girona va fer l’últim entrenament al matí a Montilivi i va viatjar cap a Sevilla a la tarda, en un vol xàrter. Aquesta vegada, l’avió tenia un centenar de places, moltes més de les que sol agafar, i el club ho va aprofitar per convidar patrocinadors i membres del consell assessor.

L’últim partit com a visitant del 2018

Just després de perdre a San Mamés la condició d’invicte a fora, el Girona viu avui el seu últim partit del 2018 lluny de Montilivi. El conjunt blanc-i-vermell desequilibrarà un balanç de 6 victòries, 6 empats i 6 derrotes. Entre el gener i el maig, va fer 3 triomfs, 3 empats i 5 derrotes a fora. I del curs 2018/19, la derrota a Bilbao va venir després de tres triomfs i tres empats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)