Nàstic

Aliment per a la fe

Nàstic. Encadenar dues victòries abans de l’aturada nadalenca donaria forces renovades als grana de cara al repte complicat que tindran el 2019 per aconseguir la permanència

La victòria del cap de setmana passat al camp de l’Extremadura va revifar l’optimisme al Nàstic després d’un sol punt en els anteriors sis partits. La situació continua sent crítica, amb l’equip cuer, però ara són quatre els punts que el separen de la zona de permanència, de manera que el Nàstic té l’oportunitat de tancar l’any a tocar de les places de salvació. Per fer-ho, però, és imprescindible la victòria aquesta nit al camp del Mallorca. Encadenar dos triomfs per primera vegada en tota la temporada serviria per alimentar la fe en la gesta i, sobretot, per renovar les forces de cara al repte de la segona part de campionat. En cas de victòria, el Nàstic arribaria als 16 punts en 19 jornades, de manera que en les 23 restants hauria d’augmentar molt el ritme per arribar als 50.

Enrique Martín, que manté les baixes d’Ivan López, Josua Mejías i Ramiro Guerra, tornarà a confiar en el central Salva i el pivot Viti, que malgrat ser del filial han mostrat un bon nivell les últimes jornades, dins un equip que variarà molt poc respecte al que va guanyar a Almendralejo. “Ja hem marcat el camí”, va dir ahir el tècnic navarrès en referència a la intensitat mostrada pel seu equip en els partits contra l’Almeria, el Granada i l’Extremadura i que espera que repeteixi avui a Son Moix. Enrique Martín no s’obsessiona amb la idea que el Nàstic surti aviat de la zona de descens, ja que considera que si triga a fer-ho és més probable que no hi torni a caure, ja que serà un equip més madur i fort per tot el treball i el patiment que haurà acumulat

Vicente Moreno, per la seva banda, que no podrà seure a la banqueta per sanció, no es refia gens ni mica del cuer –“que ho preguntin a l’Extremadura”, va afirmar– i admet que el d’aquesta nit serà un partit especial: “Van ser uns anys molt bons a Tarragona, en què ens va faltar la cirereta de l’ascens a primera. Espero que surtin d’aquesta situació. Els tinc molta estima.”

Uns quants vells coneguts a Son Moix

El Mallorca va confiar la temporada passada en Vicente Moreno perquè pugés l’equip a segona A, tal com va fer amb el Nàstic el 2015. El tècnic valencià va confiar en uns quants exjugadors grana per al repte, Xisco Campos, Manolo Reina, Lago Júnior, Àlex López i Ferran Giner. Moreno els coneixia bé i en va saber treure rendiment i complementar-los amb la resta de l’equip. Així, van aconseguir l’ascens a segona A i aquesta temporada, igual que el Nàstic fa tres anys, l’adaptació del Mallorca a la categoria de plata està sent bona, situat des de l’inici a la zona alta de la taula. Tots els exjugadors del Nàstic continuen en plantilla i tots, excepte Giner, amb protagonisme.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)