Reus

Procés de liquidació

Reus. Els cinc jugadors que van denunciar el club no cobren a temps i en queden desvinculats, mentre que els altres dos inicien ara el procediment. El futur de l’equip, cada vegada més negre

El Reus no surt del malson. Després de sobrepassar el límit salarial a l’estiu, amb quatre jugadors sense poder ser inscrits; després d’admetre un deute de cinc milions d’euros i entrar en preconcurs de creditors, i després d’eludir la retirada de l’equip de la competició pagant contra rellotge les nòmines pendents a onze futbolistes, el club roig-i-negre no va poder evitar ahir la desvinculació de cinc jugadors, els que la setmana passada van denunciar el club, igual que havien fet els altres, a través del procediment abreujat que preveu el conveni col·lectiu. En aquest cas, el club no ha sigut a temps de pagar els tres mesos pendents als afectats, tal com es va confirmar ahir al matí després de la reunió de la comissió mixta entre la Lliga i l’AFE, duta a terme amb el termini de cinc dies hàbils per pagar acabat d’exhaurir. Així, tres dels herois de l’ascens a segona A –Edgar Badia, Vítor Silva i Fran Carbia– i els dos cedits, Mikel Villanueva (Màlaga) i Shaq Moore (Llevant), queden desvinculats del club roig-i-negre i al gener podran buscar nova destinació.

Tot i que els jugadors van assegurar que tots els que no s’havien acollit al procés abreujat en un primer moment ho havien fet després, David Querol i Jesús Olmo tot just van iniciar ahir el procediment. Així, en un altre compte enrere, el Reus té ara fins al 8 de gener per pagar-los i evitar que també marxin. Cal recordar que Tito Ortiz, l’únic dels dotze futbolistes que van denunciar el club en la primera tongada i que no va cobrar, ja va quedar desvinculat d’un equip que té, ara mateix, dotze futbolistes –pendents de Querol i Olmo i sense comptar Yoda, que va ser un dels jugadors no inscrits a l’agost juntament amb Vítor, Tito i Cuenca, i que per tant continua sense fitxa– per afrontar la segona part del campionat.

Amb tot plegat, cada vegada sembla més evident que l’acord de venda que el màxim accionista, Joan Oliver, assegura tenir tancat és paper mullat, de manera que ara mateix és molt difícil pensar en possibles reforços en el mercat d’hivern i, de fet, en la supervivència del club a mitjà termini. De moment, Joan Oliver ha convocat per a avui al migdia els mitjans de comunicació per oferir, per fi, explicacions de tot l’afer. Sobretot, haurà d’aclarir com pensa revertir un procés que sembla abocar el Reus a la liquidació, amb un equip en quadre per afrontar la segona volta i amb el perill real de descens administratiu al final de la temporada per culpa dels deutes.

PER FI

Oliver oferirà explicacions avui al migdia en una compareixença davant la premsa
Amb contracte:
Pol Freixanet Ángel Bastos Borja Herrera Alejandro Catena Mario Ortiz Gus Ledes Juan Domínguez Àlex Carbonell Miguel Linares Ricardo Vaz
Amb contracte sense fitxa:
Karim Yoda
Pendents de la denúncia:
Jesús Olmo David Querol
Desvinculats:
Edgar Badia Fran Carbia Vítor Silva Mikel Villanueva Shaq Moore Tito Ortiz
Sense contracte ni fitxa:
Isaac Cuenca
Habituals del filial:
Adri Guerrero, Alfred Planas, Rubén Enri, Gonzalo Pereira

PAPER MULLAT?

El màxim accionista haurà d’aclarir què hi ha de cert sobre la venda del club

PENDENTS

Jesús Olmo i David Querol van iniciar ahir el procés abreujat de denúncia

EN QUADRE

Badia, Carbia, Vítor, Villanueva i Shaq queden lliures i l’equip, amb dotze fitxes

Incertesa en la tornada als entrenaments

El Reus tenia previst tornar avui als entrenaments, però la incertesa al voltant de l’equip ajorna de moment el retorn a la feina i la preparació per al primer partit de l’any, el diumenge 6 a la tarda a Màlaga. Caldrà veure amb quins ànims torna a la feina la plantilla roig-i-negra, en principi ja sense els futbolistes que han quedat alliberats dels seus contractes. Amb l’equip en quadre i després de tancar l’any penúltim, a dos punts del divuitè, el Reus té tot un repte si vol mantenir la categoria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)