Girona

Convé avançar feina

El Girona viu al Ciutat de València (19h) el primer episodi d’un gener dens i exigent que ha de definir en quin context lluitarà

Els gironins visiten el Llevant, amb el qual van arribar junts a primera i comparteixen nombre de punts i esquema

Torna Muniesa, però cau Pere Pons i Eusebio té mitja dotzena de baixes

El mes de gener ha de definir moltes coses a Montilivi. És el període en què ha de quedar del tot tancada una plantilla que reclama reforços a crits, especialment al carril. És també el mes de la copa, amb la participació dels gironins en els vuitens de final per primer cop en 70 anys. El calendari es condensa, amb un mínim de sis partits en 23 dies, i convé molt als gironins començar a avançar feina. L’equip d’Eusebio visita avui (19 h) el Llevant, un equip amb el qual comparteix nombre de punts (22) i també esquema de joc, amb tres centrals i carrilers. Van arribar plegats a primera, tot i que ni uns ni altres mantenen –per motius diferents– l’entrenador de l’ascens.

El Girona no té urgències, però una tercera derrota consecutiva lluny de Montilivi –després de caure a San Mamés (1-0) i al cap de sis dies al Sánchez Pizjuán (2-0)– tacaria la productivitat d’un equip que, abans de visitar Bilbao, s’havia convertit en l’únic invicte a camp contrari. Els blanc-i-vermells s’han encallat amb dos punts dels últims dotze en joc, tot i que el Llevant tampoc va tancar el 2018 en el seu millor moment de resultats. Després d’arribar a encadenar quatre victòries, el conjunt de Paco López ha celebrat una sola victòria –el 3-0 contra l’Athletic que va significar la destitució de Berizzo– en set jornades.

L’equip granota torna a tenir un malson per al Girona en José Luis Morales, el seu recurs ofensiu principal. El capità sol jugar en punta, en un esquema de joc similar al del Girona, amb tres centrals i dos carrilers. El perfil del dretà (Jason) és força més ofensiu que el de l’esquerrà (Toño) i podria condicionar l’aposta d’Eusebio per al costat esquerre. El tècnic ha alternat les últimes setmanes Valery –escollit contra el Sevilla, que també jugava amb el mateix sistema– i Granell. Ara hi afegeix Muniesa, una alternativa més defensiva però menys forçada que la de Granell. El tècnic no va voler donar pistes sobre qui serà l’escollit avui. Impossible que ho sigui Carles Planas, encara inactiu. Com Pere Pons, fix fa setmanes. Les lesions –avui són mitja dotzena– no s’han acabat amb el canvi d’any natural.

L’ESCOLLIT AL CARRIL

Eusebio, que hi ha provat Granell i Valery, hi afegeix Muniesa i allarga la incertesa

EL GIRONA

Ha fet 2 punts dels últims 12 i encadena dues derrotes a fora, on era molt fiable

EL LLEVANT

Després de quatre triomfs seguits, només ha guanyat un partit dels últims set
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)