Nàstic

La carta de cada gener

Nàstic. El mercat d’hivern s’ha convertit, per tercer any seguit, en una solució d’emergència per mirar d’enfortir una plantilla que ha mostrat moltes mancances en el primer tram de lliga

La parròquia del Nàstic s’ha acostumat al patiment. El conjunt grana fa dos anys i mig que transita per la zona de la classificació que més crema i no s’ha socarrat de miracle. Els tarragonins s’han salvat d’un pèl les darreres dues temporades i aquesta van pel camí de segona divisió B si no hi ha un canvi de tendència que ho esmeni, ja que l’equip és últim i té la zona de permanència 6 punts per sobre. Per mirar d’assolir el que seria una gesta, el tàndem que formen a la secretaria tècnica Antonio Prieto i Arnal Llibert ja s’ha començat a moure per portar a Enrique Martín els reforços que fa temps que demana. De moment han arribat al Nou Estadi un mig centre, Ousseynou Thione; un lateral dret, Pipa, i s’està negociant la incorporació del central Tano Bonnín. El mig Imanol García, d’altra banda, ja va incorporar-se el novembre passat.

El tècnic ha deixat clar des de la seva arribada que el bloc tenia mancances que calia resoldre i, després del darrer partit de lliga contra el Mallorca, va explicar què és el que vol que li donin els futbolistes que han d’anar arribant a Tarragona: “Ens falta una empenta per fer més coses [...]. Espero que les incorporacions ens permetin augmentar dues o tres marxes.” I és que els números de l’equip, més enllà de la seva baixa puntuació, denoten que cal millorar en totes les línies. En dinou jornades, el Nàstic és el segon conjunt que més gols ha rebut (33), darrere del Còrdova (35), i el que menys n’ha marcat, juntament amb el Reus (12). Els jugadors que han arribat fins ara reforcen la parcel·la defensiva i la medul·lar, i els que han d’anar incorporant-se haurien de donar un plus en atac.

La situació que està vivint Enrique Martín, en tot cas, és similar a la que van viure Rodri l’any passat i Juan Merino l’anterior. Tots dos van veure com es reformulava la plantilla buscant una millora sobre la gespa. Fer un pas endavant quant a les prestacions ofensives ha estat una de les prioritats d’aquests darrers tres cursos, i els números dels davanters aquest any són especialment preocupants. Luis Suárez és pitxitxi de l’equip amb tres dianes i la resta de puntes han mostrat una falta d’inspiració preocupant tenint en compte l’anomenada que tenen: Manu del Moral ha marcat dos gols, Manu Barreiro n’ha fet un i Uche encara no ha sucat.

Les dues temporades anteriors, els reforços que havia portat Emilio Viqueira van aportar pólvora a l’equip. L’any passat el gran protagonista del mercat d’hivern va ser Álvaro Vázquez, que va marcar sis gols en la segona volta. D’altra banda, Fali i Javi Márquez també van ser importants amb la seva feina a la medul·lar. Fa un parell de cursos, els fitxatges també van buscar afilar la punta de llança: Manu Barreiro va marcar cinc dianes i Achille Emana, que es va acabar diluint, en va fer quatre. D’altra banda, aquestes darreres dues temporades, bona part de les incorporacions del gener han continuat al projecte el curs següent. És el cas de Bruno Perone, Manu Barreiro, Fali, Dumitru, Arzo i Javi Márquez.

LES XIFRES

Temporada 18/19
El Nàstic és cuer, a 6 punts de la zona de permanència.
Ousseynou Thione
Mig centre
Pipa
Lateral dret
Temporada 17/18
El Nàstic va arribar a l’obertura del mercat d’hivern quinzè i va acabar quinzè.
Álvaro Vázquez 18 p. i 6 gols
Davanter centre
Fali 14 partits
Mig centre
Javi Márquez 13 partits
Mig centre
Dumitru 10 partits i 1 gol
Extrem
Arzo 10 partits
Central
Matilla 10 partits
Mig centre
Temporada 16/17
El Nàstic va arribar a l’obertura del mercat d’hivern cuer, a 6 punts de la zona de permanència, i va acabar catorzè.
Barreiro 19 p. i 5 gols
Davanter
Bruno Perone 19 p. i 2 gols
Central
Achille Emana 16 p. i 4 gols
Davanter centre
Luismi 14 partits i 1 gol
Mig centre
7
gols
van fer els fitxatges del mercat d’hivern el curs passat. Fa dos anys van aportar més pólvora i en van marcar 12.
6
incorporacions
de les 10 que s’han fet en els darrers dos mercats d’hivern es van quedar el curs següent a l’equip.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)