Girona

El protagonista

Aleix Garcia

A tot arreu i amb premi

Corria el risc de quedar assenyalat, però hauria estat molt injust. Aleix Garcia va perdre la pilota que va acabar amb l’1-1 de Morales, en una de les múltiples vegades que el d’Ulldecona es desplegava per oferir ajudes a Portu i Stuani. La pèrdua, origen però ni de bon tros l’únic pecat del Girona en el gol del Llevant, tacava un senyor partit del jugador cedit pel City. Però no es va arronsar. I quan hi va haver una falta, la va agafar. I la va endreçar. El gol de falta directa (71’) premiava el partit d’Aleix, cada vegada més protagonista al mig del camp del Girona. No va donar els tres punts, perquè els gironins, jugant amb un home més i ja sense el d’Ulldecona al camp, van badar i van rebre el 2-2.

Aleix Garcia ha anat guanyant galons. Sense Pere Pons, que fa una feina fonamental en la pressió i la contenció, Eusebio va recuperar Douglas Luiz i va apostar pels dos joves futbolistes cedits pel City a la sala de màquines. El brasiler és més posicional, i Aleix ho va aprofitar per moure’s i oferir-se a tot arreu. Al migcampista amb més recorregut del partit, se’l veia arribar sovint a l’àrea rival, però també era capaç de trepitjar la pròpia, encara que no sigui el seu fort. En la primera part, va ser protagonista de dues de les tres primeres ocasions. Va esperar un pèl massa una centrada de Porro (14’), però en la continuació de la jugada va fer una bona centrada cap a Stuani, que va tenir la primera de cap. Més tard, va fer una centrada rasa i amb molta intenció des de la dreta cap a Stuani, però Postigo va refusar amb risc (27’). Aleix ja es va quedar la primera falta a fora l’àrea, que va resoldre amb un xut que va botar abans d’arribar a porteria però que va sortir un pèl desviat (29’).

L’exjugador del Vila-real era qui veia més clares les connexions amb els puntes i sobretot qui més s’hi acostava. No li feia res despenjar-se del mig del camp per avançar –cosa que sempre té els seus riscos–, però una progressió va acabar malament perquè, quan ja era en terreny local, va perdre la pilota. La jugada va acabar a l’altra àrea, amb una jugada marca de la casa de Morales que va significar l’1-1 (58’). Tot i el cop, Aleix va mantenir la vocació d’aparèixer al davant, i va buscar Stuani amb una bona assistència, interceptada (60’). L’uruguaià va ser protagonista de l’acció amb suspens del partit. L’àrbitre va expulsar Postigo, però la va endevinar assenyalant falta a fora l’àrea. Pels pèls, no era penal. Però tant li feia. Amb un xut sec al pal del porter, Aleix va tornar a donar avantatge al Girona (71’). A 160 quilòmetres de casa seva, celebrava el primer gol del curs, però no va acabar el partit perquè va ser rellevat per Valery (83’). I tot i jugar amb un home més, el Girona no va saber resistir l’1-2. Hauria estat molt més rodó, per a Aleix, celebrar l’estrena com a golejador amb els tres punts.

2n
gol
amb el Girona, tots dos de falta. El primer va ser el curs passat al camp de l’Alavés, en la 33a jornada (19 d’abril)
18
minuts menys
acumula Aleix aquesta temporada (831), quan encara no s’ha arribat a mitja lliga, que en tota l’anterior (849)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)