Reus

Buidor en la immensitat

Reus. Ni un bri de joia ni de celebració en el triomf dels roig-i-negres a La Rosaleda contra un dels galls de la lliga. Els jugadors, que no volien disputar el partit, van passar per sobre del rival

màlaga 0 reus 3

MÀLAGA:Munir; Cifu (Héctor Hernández, 69’), Pau, Diego González, Ricca; Juanpi (Santos, 46’), N’Diaye, Adrián, Pacheco (Vallejo, 46’); Harper i Blanco Leschuk.REUS:Freixanet; Bastos, Catena, Olmo, Borja Herrera; Gus Ledes, Mario Ortiz (Pereira, 74’), Carbonell; Querol, Ricardo Vaz (Guerrero, 67’) i Linares (Planas, 46’).GOLS:0-1 (11’) Borja Herrera. 0-2 (63’) Gus Ledes. 0-3 (86’) Querol.ÀRBITRE:López Toca.T.G.:als locals N’Diaye, Harper, Santos, Diego González; i al visitant Linares.PÚBLIC:16.058 espectadors a La Rosaleda.

Era impossible imaginar una fita com la que van aconseguir ahir els jugadors del Reus a La Rosaleda. L’equip, cansat de no cobrar i buit perquè el nucli dur ha decidit marxar, va demanar a la federació ajornar el partit. Però no li ho va concedir. Sense esma i molt separat dels propietaris que regeixen la samarreta i l’escut que ahir representaven, van jugar un partit de futbol extraordinari i van passar per sobre de tot un Màlaga, que aspirava a col·locar-se primer. La Rosaleda va rebre i acomiadar els herois roig-i-negres amb aplaudiments mentre les cares de circumstàncies se succeïen a la plantilla del Baix Camp. Si abans d’acabar l’any van aconseguir un triomf ple de rauxa a Alcorcón i àmpliament celebrat, ahir la fita va ser encara més grossa, ja que van trencar tots els esquemes de les lleis del futbol, però no hi havia ganes ni de celebració. La fractura i l’esgotament són totals. Només queda el futbol.

Bartolo no va inventar res en l’onze inicial: si disposava de dotze jugadors amb fitxa professional, en va col·locar onze en l’equip titular; tots, a excepció de Juan Domínguez. Si bé és cert que alguns jugadors van demostrar que estan per altres coses, es van imposar aquells que pensen en el futur, amb ganes de demostrar mèrits en el futbol professional, lluny de Reus si pot ser. Així, l’equip va jugar molt bé al seu futbol, controlant la pilota des del darrere i aprofitant el toc dels jugadors al mig del camp. Els roig-i-negres van manar en sensacions en el primer temps, però hi va ajudar molt que de seguida es van poder avançar en un córner servit en curt, que va acabar en centrada de Carbonell i rematada a gol de Borja Herrera.

El Màlaga es va convertir en un sac de nervis pressionat per la seva afició, que, en una pèrdua que va generar un contraatac visitant, va esclatar contra el seu equip en forma de xiulada general. Tot i això, els locals van poder empatar el partit en una jugada a pilota aturada que va generar dues oportunitats claríssimes, una de les quals salvada per un altre jugador que ahir es va reivindicar: el porter Pol Freixanet.

En el segon temps, el Reus va renunciar un pèl més a la pilota, sobretot en els instants inicials, a causa de la pressió del Màlaga, però aquí va aparèixer la bona sintonia defensiva de l’equip de Bartolo. El Màlaga es va situar prop de l’empat, amb un xut de Harper que va anar als núvols, tot i que el Reus hauria pogut sentenciar amb un córner directe de Querol que no va veure porteria. La sentència va arribar gràcies a la hiperactivitat del reusenc, que, amb ganes de demostrar que té lloc a la divisió de plata, va córrer més que ningú a l’esquena de la defensa andalusa i va provocar un penal que Gus Ledes va convertir. Querol, a més, hi va posar la cirera culminant una gran jugada col·lectiva amb una rematada sobre el bot. La diana que va arrencar els aplaudiments de La Rosaleda va tancar un partit que ja estava dat i beneït des del minut 62. Els últims instants només van servir perquè Freixanet exhibís les seves habilitats aturant tres ocasions.

Sense que els jugadors tinguessin ganes ni predisposició de jugar, resulta que guanyem. No tinc una explicació
Abans de començar, tenia molta por que aquest partit acabés molt malament
Xavi Bartolo
entrenador del reus

ELS VESTIDORS

Per al cos tècnic ha estat impossible preparar el partit en condicions. La persecució de l’AFE ha estat terrible
L’AFE ha condicionat els jugadors totalment perquè no poguéssim preparar el partit. I això no pot ser

Bartolo carrega durament contra l’AFE

La fractura entre tots els estaments del club és evident. També entre el cos tècnic i els jugadors. Bartolo es va queixar àmpliament que l’Associació de Futbolistes Espanyols influís durant tota la setmana plantejant als seus jugadors la possibilitat que no es jugués el partit, un fet que, segons el tècnic, era inviable. El tècnic, que va posar el crit al cel després que els seus futbolistes es reunissin amb el vicepresident del sindicat hores abans del partit en plena concentració, va dir que ni ell ni el seu cos tècnic tampoc estan cobrant i demana més protecció.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)