Girona

El moment dels altres

Dependència. Davant la sequera de Stuani, que encadena quatre jornades sense marcar, el Girona sobreviu amb noves aportacions. Portu, el millor escuder de l’uruguaià, va tornar a veure porteria

La dependència que té el Girona de Christian Stuani és majúscula. El davanter ja va liderar el curs passat, amb 21 dianes, la formidable posada en escena del conjunt blanc-i-vermell a primera divisió, i en aquest segon, amb 11 en un moment en què encara no s’ha arribat a la meitat de la lliga, repeteix paper, i quan no marca, l’equip se’n ressent. Ara, l’uruguaià porta quatre jornades consecutives sense veure porteria, quatre partits en els quals el Girona només ha estat capaç de sumar 2 punts de 12.

No li està resultant senzill doncs al conjunt orientat per Eusebio Sacristán sobreviure a la sequera del seu ariet, responsable del 55% dels gols en el campionat –11 de 20–, en un equip en què les alternatives ofensives tampoc estan oferint resposta. Ni el Choco Lozano ni Seydou Doumbia han trobat el camí del gol de manera recurrent; de fet, en el cas de l’hondureny encara no s’ha estrenat aquesta campanya després d’haver participat en 13 partits repartits en 542 minuts entre lliga i copa, mentre que l’ivorià suma una diana, la que va marcar fa un mes i mig al feu de l’Espanyol, després d’haver disputat 10 partits repartits en 299 minuts entre lliga i copa.

En aquest escenari han hagut d’emergir nous golejadors, com ara Bernardo, que en l’anterior jornada contra el Getafe va rescatar un punt a les acaballes a Montilivi, o com Aleix García, autor de l’1 a 2 al Ciutat de València divendres contra el Llevant en un partit que també va acabar amb empat. Cap dels dos, ni el central ni el mig centre, havien anotat encara i, per tant, sumen una diana en la lliga, com Doumbia, Pere Pons, Borja García i Pedro Alcalá, la resta de futbolistes de l’equip gironí que han vist porteria, a banda de Stuani i Portu, que va retrobar-se amb el gol a València i ja en porta tres.

El murcià feia gairebé dos mesos i mig que no marcava a la lliga –a la copa va fer-ho en la tornada contra l’Alavés a principis de desembre– i contra el Llevant va destapar-se. Els seus últims i únics dos gols en el torneig de la regularitat havien estat contra el Rayo, el dia que es va trencar el bíceps femoral. L’aportació anotadora de Portu s’anticipa fonamental per al Girona, ja que la temporada passada es va erigir com un dels golejadors de l’equip, amb onze, números als quals aspira a aproximar-se, mentre recupera la seva millor versió. L’atacant és el millor escuder de Stuani: entre els dos han fet més de la meitat dels gols del conjunt gironí a primera, el 65%. El Girona l’espera, i també els altres.

TOP-3
STUANI
11 gols
PORTU
4 gols
ALCALÁ
2 gols
LLIGA
STUANI
11 gols
PORTU
3 gols
PERE PONS
1 gol
DOUMBIA
1 gol
ALCALÁ
1 gol
BORJA GARCÍA
1 gol
ALEIX GARCÍA
1 gol
BERNARDO
1 gol
COPA
ALCALÁ
1 gol
ÈRIC MONTES
1 gol
GRANELL
1 gol
PORTU
1 gol
11
dianes
acumula Stuani en aquesta lliga. L’edició del curs passat va acabar-la amb 21.
2
punts de 12
ha sumat el conjunt blanc-i-vermell en les quatre jornades que el 7 porta sense marcar.
55%
dels gols
de l’equip gironí en el campionat de la regularitat han estat obra de l’uruguaià.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)