Reus

La mala maror s’accentua

Reus. Els jugadors roig-i-negres retreuen a Bartolo les dures crítiques a l’AFE posteriors a la victòria impactant de Màlaga, en el primer partit amb només dotze fitxes professionals

Fins ara era evident la fractura clara entre la directiva del Reus i la plantilla, però ara estan aflorant també discrepàncies entre els futbolistes i el cos tècnic. Xavi Bartolo, que dies enrere ja havia recordat als jugadors que no són els únics afectats per la crisi –de fet, són els tècnics i els treballadors els que continuen sense cobrar–, els havia insinuat l’obligació de continuar competint i els havia desaconsellat la presa de decisions radicals, va ser especialment dur amb el seu sindicat, l’AFE, després de la sorprenent victòria de diumenge a Màlaga (0-3). El tècnic del Reus va retreure a l’associació de futbolistes “l’assetjament terrible” dels últims dies, que havia impedit, segons el seu paper, preparar amb normalitat el partit de Màlaga. Els jugadors van emetre ahir un comunicat, a través de l’AFE, en què es mostren disconformes amb les declaracions de Bartolo. En una primera versió, retreien al tècnic que critiqués els futbolistes, tot i que més tard es van adonar que les denúncies de l’entrenador anaven només dirigides a l’AFE, van retirar els punts del comunicat que hi feien referència i li van demanar disculpes. Van mantenir, però, la crítica a Bartolo per les seves paraules contra l’AFE. Segons els jugadors, en cap moment s’han sentit assetjats ni pressionats per la seva associació. Veuen normal que aquests dies, amb la delicada situació del club i l’equip, hi hagi contactes entre el sindicat i els futbolistes, com ara la visita del vicepresident durant la concentració de Màlaga, una circumstància molt criticada per Bartolo. Els jugadors reiteren que la unió és el principal valor de la plantilla roig-i-negra i que “l’únic i gran responsable de la situació és Joan Oliver”.

La polèmica es produeix després de la impactant victòria al camp del Màlaga. Els jugadors del Reus, que no volien disputar el partit molestos amb la situació crítica del club, no van celebrar cap gol ni es van mostrar contents després de passar per sobre d’un dels grans de la categoria. La millor victòria del curs del Reus es va produir en el primer partit des que Badia, Vitor, Carbia, Villanueva i Moore van rescindir el contracte pels impagaments, és a dir, des que la plantilla està formada per només dotze jugadors. Caldrà veure si l’equip manté el nivell en els propers partits o si nota les greus limitacions.

RECTIFICACIÓ

Els futbolistes van suavitzar durant el dia el comunicat, difós per l’AFE

Olmo i Querol cobren les mensualitats pendents

El Reus tenia fins avui al matí per pagar les tres mensualitats pendents a David Querol i Jesús Olmo, els dos únics jugadors de la plantilla que no estaven al dia de cobrament, i ho va fer ahir a la tarda. Així, el club evita que els dos futbolistes rescindeixin el contracte i s’assegura que continuïn formant part d’una plantilla integrada per dotze futbolistes, sense comptar Yoda i Cuenca, que no van poder ser inscrits a l’agost però que s’entrenen sota les ordres de Bartolo.

Ara, però, caldran més diners per pagar els tècnics i els treballadors, als quals se’ls continuen devent tres mesos de sou, a més de les futures mensualitats, la propera de les quals s’ha d’abonar el 10 de gener. Caldria, per tant, una entrada important de diners –la venda del club que Oliver busca– per no haver de continuar fent pedaços per anar salvant la situació sobre la marxa i que hauria de permetre ampliar la plantilla en el mercat d’hivern per tal que l’equip sigui competitiu fins al juny. Ara com ara, però, la solució sembla molt lluny d’arribar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)