Girona

La il·lusió i la prioritat

Partit històric a Montilivi, amb els d’Eusebio que intentaran fer un primer pas cap als quarts de final però conscients que el seu gran objectiu no és la copa, sinó la lliga

El duel d’avui és el punt de partida de dues setmanes molt atapeïdes per als d’Eusebio Sacristán, amb quatre partits en dotze dies de diferència

Portant les coses als extrems, és 100% segur que, sobretot la propietat i els aficionats, tot i que també l’àrea esportiva i la plantilla prioritzarien la permanència a primera divisió a un hipotètic títol de copa en el cas que s’alineessin tots els astres. Per al Girona, la gran font d’ingressos és la competició domèstica i no pas la del KO. Però és una evidència que l’equip d’Eusebio Sacristán té a l’abast millorar el seu sostre històric a la copa i plantar-se als quarts de final. Té 180 minuts (màxim 210) per fer-ho i lluitarà per accedir a l’antepenúltima eliminatòria malgrat que l’equip està força agafat amb pinces per les lesions i perquè el fons d’armari de la plantilla no està gaire ben assortit de peces.

Un rival poc propici

A banda de tenir deu copes en el seu palmarès, l’Atlético de Madrid sempre és un equip que porta els partits al límit, especialment des que Simeone el dirigeix, i d’això ja fa vuit temporades. I malgrat que els colchoneros mai han pogut guanyar el Girona –tres empats en els tres partits de lliga de primera divisió–, no hi ha cap dubte que els madrilenys són favorits en aquesta eliminatòria. Per historial, per profunditat de plantilla i perquè estan molt més acostumats a les setmanes de tres partits. Però també perquè, tot i que els dos equips han estat castigats per les lesions, el Girona té més baixes i més sensibles que l’Atlético.

No hi ha cap dubte que el Girona haurà de filar molt prim. Limitat pel reglament –hi ha d’haver un mínim de set futbolistes de la primera plantilla (dorsal inferior al 26) sobre la gespa–, Eusebio no podrà donar descans a tothom qui voldria. I el partit de dissabte contra l’Alavés és molt important perquè al Girona encara li falta molt de camí per recórrer cap a la salvació. L’absència de reforços tampoc ajuda el tècnic per fer més combinacions. I qualsevol contratemps en forma de lesió pot tenir unes conseqüències molt transcendents atès que s’està en un tram que és un no parar: quatre partits en dotze dies (avui i dissabte a Montilivi, dimecres a Madrid i diumenge a Sevilla).

Tot el que no sigui una victòria àmplia de l’Atlético deixarà l’eliminatòria oberta per al Wanda. I un hipotètic accés del Girona a quarts li significarà dos partits extres aquest gener (dies 24 i 31).

180 O 210 MINUTS

Els de Simeone porten sempre els partits al límit i l’eliminatòria serà de desgast

LIMITACIONS

Sobre la gespa hi ha d’haver set jugadors amb dorsal inferior al 26 en tot moment

L’ACCÉS A QUARTS

Una gesta contra l’Atlético aniria acompanyada de dos partits extres més al gener
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)