Girona

Prioritari i fonamental

El Girona arracona la copa i centra tota l’atenció en un duel de molta rellevància contra l’Alavés (18.30h)

La visita de l’equip revelació del curs arriba després de cinc jornades sense guanyar i abans de duels de molta dificultat contra el Betis i el Barça

Montilivi haurà de combatre el fred en l’última cita de la primera volta

Entre l’anada i la tornada dels vuitens de copa, el Girona té una cita prioritària. L’equip blanc-i-vermell rep aquesta tarda (18.30 h) l’Alavés, en l’última jornada de la primera volta. El rival no crida l’atenció com l’Atlético, ni encara menys com el següent visitant de Montilivi –el Barça arriba el dia 27–, però el partit és d’una gran transcendència per als gironins. Després d’encadenar cinc jornades sense celebrar cap triomf (3 punts dels últims 15), allargar la sèrie suposaria igualar la més llarga a primera divisió i començar a tenir maldecaps, tal com està d’igualat tot, veient com s’espavilen els de baix i sabent que els pròxims rivals són el Betis i el Barça. L’escenari seria ben diferent si l’equip fos capaç de guanyar l’equip revelació de primera, perquè s’enfilaria fins als 26 punts i tancaria la primera volta –amb els entrebancs que ha tingut– amb la mateixa puntuació que va assolir a mitja lliga de la prometedora estrena a primera.

L’afició de Montilivi va quedar satisfeta de l’últim contacte amb l’equip, dimecres en la copa contra l’Atlético, en un vespre de fred i vent. Aquesta tarda, també s’haurà de combatre el fred. L’equip blanc-i-vermell troba a faltar les alegries completes davant la seva afició, perquè només ha celebrat dues victòries en la lliga, i l’última és del 27 d’octubre, contra el Rayo Vallecano (2-1). Ja al desembre, els gironins van tornar a guanyar a casa, en la tornada dels setzens de final de copa, precisament contra el rival d’aquesta tarda. L’Alavés, que ja s’havia espavilat la temporada passada arran de l’arribada d’Abelardo, continua sorprenent tothom, fins al punt que ocupa el quart lloc de la classificació. Avui té l’oportunitat d’enllaçar tres victòries, mèrit que ja ha aconseguit en dues sèries diferents aquesta mateixa temporada.

Eliminat de la copa, el conjunt d’Abelardo ha tingut més temps i menys desgast que el Girona per preparar el duel d’aquesta tarda, però ha tingut un parell de contratemps. A la confirmació de la marxa a l’Athletic d’Ibai, que encara va jugar la setmana passada contra el València, s’hi ha afegit la pèrdua per lesió de Jony, un punyal per a l’altre costat. L’exjugador del Girona Rubén Sobrino serà un dels encarregats de cobrir el buit que deixen els dos grans referents dels vitorians.

3 PUNTS DE 15

Els gironins volen esquivar les sis jornades sense guanyar, sèrie més llarga a primera

PER CORREGIR

Han guanyat dos partits de lliga a casa i l’últim és del 27 d’octubre, contra el Rayo

RETOCS FORÇATS

L’Alavés arriba a Girona en forma però sense Ibai ni Jony, clau fins ara a les bandes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)