Girona

Bounou, Bernardo i Stuani, la columna vertebral

1a volta. El porter, diferencial amb les seves aturades; el central, que no s’ha perdut ni un minut, i l’ariet, sostenidor de l’equip amb 12 gols, són els grans baluards del Girona en aquesta lliga

El Girona ha arribat a l’equador de la lliga en una posició de relativa comoditat. Amb Europa, a quatre punts, més a prop que el descens, que és a cinc, el conjunt dirigit per Eusebio Sacristán té números per assolir l’objectiu de la permanència. “Estem contents amb l’evolució que té l’equip quant a joc i rendiment. És clar que ens hauria agradat tenir algun punt més, però també hem comprovat la igualtat que hi ha en la lliga i com de competits són els partits”, va manifestar el tècnic de La Seca després de l’últim partit. “Hem de treballar perquè la segona volta sigui millor, continuar creixent, i cada cop fer més mèrits perquè en comptes d’empats hi hagi victòries”, hi va afegir l’entrenador, que ha mantingut el sistema de joc (3-4-2-1) del seu predecessor, Pablo Machín, però ha introduït matisos en el model de joc, com ara la sortida de pilota, que intenta ser en curt, o en la forma de desplegar-se a l’atac, en què també es busca un pèl més, i no sempre amb èxit, associar-se i ajuntar-se al voltant de la pilota. Això ha permès que futbolistes com ara Douglas Luiz o Aleix Garcia, amb un perfil idoni per practicar aquest futbol, hagin vist augmentat el seu protagonisme, tot i no ser encara indiscutibles. En el cas del català suma gairebé 400 minuts més dels que havia jugat la lliga passada a hores d’ara; el brasiler n’acumula més de 500.

Tot i això, els puntals del conjunt d’Eusebio continuen sent els que van acabar sent-ho amb Machín i una de les claus de la situació en què està és el domini que té de les àrees. La porteria és defensada per Bounou, inamovible per al nou preparador i determinant amb grans exhibicions que han donat punts. Només s’ha perdut dos partits de lliga, a causa d’una lesió muscular i, durant la seva absència, Iraizoz el va rellevar i va rendir a un nivell excepcional i fins i tot va sembrar el dubte de què passaria quan el sentinella marroquí estigués recuperat, però Eusebio va esvair-lo ràpidament i va alinear Bounou el primer dia que va estar disponible. I a l’altra àrea hi ha Stuani, el golejador de l’equip, autor del 57% de les dianes en el campionat –12 de 21– i encarregat de fer el primer gol de l’equip fins en vuit duels. Un altre home important en el Girona d’Eusebio és Bernardo, líder de la defensa on ocupa l’eix i que ho ha jugat tot, no s’ha perdut ni un minut de lliga.

El ‘fitxatge’

Pedro Porro és també un dels noms propis d’aquest Girona i, de fet, de totes les cares noves és el que més minuts ha disputat. El futbolista, de 19 anys, que la campanya passada jugava en el juvenil, s’ha instal·lat en el carril dret del conjunt blanc-i-vermell i s’ha confirmat com a substitut de Maffeo, ja que ha ofert unes prestacions que l’han convertit en una de les revelacions de la lliga.

ALEIX I DOUGLAS

El seu pes en l’equip ha crescut respecte a la temporada passada

PEDRO PORRO

Amb només 19 anys, s’ha apoderat del carril dret a còpia de grans actuacions

9 jugadors passen dels 1.000 minuts

El repartiment de minuts és molt similar al de la temporada passada i excepte Aleix Garcia i Douglas Luiz, que juguen més, la resta de futbolistes mantenen un rol similar. Amb Eusebio, nou jugadors de l’equip passen dels 1.000 minuts disputats: Bounou, Bernardo, Juanpe, Pedro Porro, Pere Pons, Àlex Granell, Borja García, Portu i Stuani. En aquests moments, amb Machín eren vuit, els mateixos que aquesta campanya, sense Pedro Porro, que jugava en el juvenil, i Bounou, que va començar la lliga com a suplent en detriment d’Iraizoz, i amb l’afegit de Maffeo, plaça que aquest curs està ocupada pel mateix Porro. I és que els nous fitxatges no han jugat gaire. Entre Patrick Roberts i Seydou Doumbia, amb prou feines passen dels 500 minuts, 364 l’anglès i 160 l’ivorià, i entre rendiment i lesions, el seu paper, fins al moment, està sent secundari.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)