Girona

En una pantalla que no s’havia vist mai

Als quarts. El Girona treu el cap per primer cop en la seva història entre els vuit millors equips de la copa

L’afició del Girona ha viscut diversos moments ben intensos en els últims anys: el salt a la LFP el 2008; les diverses salvacions a l’últim moment a 2a divisió A; l’ascens a la màxima categoria del futbol estatal, i fins i tot aconseguir grans resultats contra gegants d’aquest esport. En aquest llibre d’experiències, però, al club de Montilivi li faltava una trajectòria memorable en la copa i aquest sembla que pot ser el seu any. De moment, els d’Eusebio Sacristán han fet saltar un dels grans especialistes en les eliminatòries a doble partit com és l’Atlético de Madrid, i el Girona es planta als quarts de final amb molt a guanyar i poc a perdre en una competició que sempre aixeca molta il·lusió entre els clubs petits que aconsegueixen arribar lluny.

Trencant el límit

El pas als quarts de final suposa una nova pàgina en la història del club gironí. L’equip blanc-i-vermell va disputar els vuitens de final fa setanta anys, i aquest era fins ahir el sostre de l’entitat que presideix Delfí Geli. Per contra, al davant els futbolistes d’Eusebio Sacristán tenien un Atlético de Madrid habituat a arribar a les eliminatòries finals. Els de Simeone també s’han caracteritzat per saber gestionar molt bé els duels a doble partit tant en la copa com en la Champions. El Girona no es va arronsar ni va defallir i va tombar l’equip colchonero a casa seva.

Amb els gironins a quarts de final, el somni de fer-la grossa en la competició del KO pren força. En l’àmbit de la demarcació gironina cal recordar la gesta que va assolir el Figueres en la temporada 2001/02. La Unió, sent equip de 2a divisió B, va aconseguir avançar fins a les semifinals, on va ser eliminada pel Deportivo de la Corunya, equip que acabaria sent campió en guanyar el Madrid al Santiago Bernabéu.

El gener, atapeït

El Girona coneixerà el rival de quarts de final demà a la tarda, en el sorteig que es farà a Madrid (17 h). De moment, i en espera dels partits d’avui, el Getafe, el Madrid i el Sevilla podrien ser el pròxim obstacle dels gironins.

El pas a una dimensió desconeguda en la copa també obre un escenari diferent en la lliga, ja que en les pròximes dues setmanes la plantilla haurà d’afrontar dos partits per setmana. Diumenge juguen lliga al camp del Betis, dimecres vinent hi haurà l’anada de copa; el dia 27 el Barça visita Montilivi, i la tornada de quarts es disputaria el dimecres seguënt.

EL PRÒXIM RIVAL

El Girona sabrà contra qui juga en el sorteig que es farà demà a la tarda a Madrid

RITME FRENÈTIC

L’equip haurà de gestionar el fet de jugar lliga i copa en les pròximes dues setmanes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)